Ръководството на Народното събрание наложи дисциплинарната мярка „порицание“ на депутата

...
Ръководството на Народното събрание наложи дисциплинарната мярка „порицание“ на депутата
Коментари Харесай

Костадинов и Митев отнесоха „порицание“ заради вчерашния бой в парламента

Ръководството на Народното събрание наложи дисциплинарната мярка „ неодобрение “ на депутата от Политическа партия Искрен Митев и водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по отношение на грозните подиуми, които се разиграха по време на пленарното съвещание през вчерашния ден, когато двамата влязоха в преден конфликт и се стигна съвсем до пердах в залата.

Наказанието беще оповестено при започване на днешното съвещание от зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Според член 156 от правилника на Народното събрание „ неодобрение “ се постанова от ръководителя на Народното събрание на депутат, който нарушава реда на съвещанието или е основал безвластие в залата.

В сряда сред Митев и Костадинов породи спор, откакто депутатът от „ Продължаваме промяната “ назова водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов двуличник и се обърна към него с „ господин Копейкин “.

„ Няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро и най-после подвигна карта, с цел да покаже, че е повече човек от другите “, сподели през вчерашния ден Митев от парламентарната естрада.

Той уточни, че Костадинов е двуличник за това, че „ имунизиран се оповестил против имунизациите против Коронавирус “, „ имал влогове в евро “.

Реакцията на Костадин Костадинов не закъсня.

Той потегли към трибуната, с цел да се оплаче на председателстващия съвещанието Кристиан Вигенин, при което избухна „ На тоя дръвник ще му разбия носа “.

След това Костадинов отиде към мястото на Митев явно, с цел да се изяснят и до момента в който разменяха реплики, депутатът от Политическа партия дръпна вратовръзката му.

Това ескалира напрежението в залата и депутати от „ Продължаваме Промяната “ и „ Възраждане “ се скупчиха и започнаха да се дърпат и бутат. Квесторите в Народното събрание се намесиха незабавно, с цел да ги разтърват, а Вигенин даде отмора на депутатите.

Всичко това се случи точно на 1 юни, до момента в който в залата на балкона имаше деца, които бяха на посещаване, с цел да видят по какъв начин работи Народното събрание.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР