Ръководството на ГЕРБ-Пловдив поиска извънредна сесия на Общинския съвет и

...
Ръководството на ГЕРБ-Пловдив поиска извънредна сесия на Общинския съвет и
Коментари Харесай

Приятелски огън по кмета за пробива до Водната палата

Ръководството на ГЕРБ-Пловдив изиска изключителна сесия на Общинския съвет и прекъсване на плана за кръстовище на две равнища на бул. " Цар Борис III  Обединител " и бул. " Марица-юг ".

Здравко Димитров: " Видя се кой стои зад митингите и кой не желае градът да се развива ".  

Местното управление на ГЕРБ в Пловдив, чийто регионален координатор е някогашният кмет Иван Тотев, желае да се спре построяването на пробива до Водната палата. От централата упорстват за привикване на изключителна сесия с предложение за краткотрайно прекратяване на работата по осъществяване на контракта с Община Пловдив. Тотев от няколко седмици води открита акция против плана. Той употребява обществените мрежи и медиите, с цел да нанася имиджови вреди на екипа на кмета Здравко Димитров.   

Ръководството на партията, която има най-вече съветници в Общинския съвет, желае администрацията да даде за разискване плана, всички строителни бумаги, както и строително позволение, в съгласие с РДНСК - Пловдив, а също по този начин преписка с ръководещия орган на Фонд " Устойчиви градове ", откъдето е обезпечено финансирането на градежа на пробива с дълготраен капиталов заем с ниски лихви. 

По-рано през вчерашния ден против строителството на подлеза с писмо до кмета  се оповестиха други политици и общественици.

Извънредната сесия евентуално ще бъде свикана идната сряда, в случай че през днешния ден от ГЕРБ внесат предлагането, изясни ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, който е член на същата партия. Законът изисква една трета подписи за привикване на изключителна сесия, в тази ситуация - на 17 съветници, а сесията се насрочва в 7-дневен период. Редовното съвещание пък е планувано за идващия четвъртък.

Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов, който взе участие в управлението на ГЕРБ - Пловдив, съобщи, че планът не е подложен на публично разискване, никой не го е виждал, а без развръзки в четирите направления той няма да реши казуса с трафика, а в противен случай, ще натовари бул. " Цар Борис III Обединител ". " Избързаха да изсекат дървета и аз запитвам по този начин ли е по плана? ", попита Стаменов. 

" Видя се кой стои зад тези митинги, кой е лепил бележки във входовете на блоковете, с цел да събере 20 души, и кой не желае Пловдив да се развива. Някои се прикриват зад партийните постове и се пробват да въздействат на ръководството, само че в неправилна посока - разяснява кметът Здравко Димитров и продължи. - Ще махна кръговото кръстовище, което води до тапи. Обещал съм на хората в предизборната акция и съм поел ангажимент да улесня трафика в Пловдив. Документацията ще бъде предоставена, както и планът, само че бих желал тези, които стачкуват, да ги видя на Околовръстното шосе с искане пред държавното управление за уголемение. Всичко останало е популизъм. Тяхна ще е отговорността, в случай че спрат плана за пробива до Водната палата. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР