Ръководството на ФК Марица(Белово) обяви, че повече няма да гостува

...
Ръководството на ФК Марица(Белово) обяви, че повече няма да гостува
Коментари Харесай

Втори тим от областта задраска дестинацията Мирянци

Ръководството на ФК Марица(Белово) разгласи, че повече няма да гостува на стадиона в село Мирянци, където локалния ФК Тракия играе домакинските си мачове.

Позицията на беловци идва 24 часа след визитата на отбора на стадиона край река Марица и при извоюван с 3:1 мач.

На публицистичната поща се получи публична позиция на УС на ФК " Марица ", която публикуваме без съкращения и редакторска интервенция:

" Имаше обещания, само че смяна не видяхме. Говорим за организацията и провеждането на футболна среща в това село. Когато през 2019-та година ние, от ФК Марица подадохме тъжба против съдийската тройка и делегата на срещата, казахме, че би трябвало да се вземат крути ограничения. И още, че там липсват обикновени условия за осъществяване на футболна среща. Никой обаче не ни чу. Една година по-късно, през 2020-та разумното се случи. Отново строшен крайник на неприятелски футболист. Вчера, в мач от 25-ия кръг на " А " РФГ - Пазарджик победихме с резултат 1:3, само че нищо от преди две години не се бе трансформирало. Заварихме отново съблекалня с размери 9,82 кв. м., където трябваше да се събличат 18 футболисти, а касапницата на терена бе същата, както и репликите - дръжте ги във въздуха, няма да си тръгнат от тук, псувни, закани и прочие. Като по знамение се разминахме без фрактури, а единствено с травми. Явно този път Господ ни пазеше. Но идващият път дали ще е по този начин? Хора от щаба на Тракия скочиха на пердах против публиката на Марица, където даже имаше дами и деца. Похвално нали... Делегатският делегат Петър Стайков пък си седеше добродушно на столчето, скръстил крайници и чоплеше семки, пристигнал да си вземе хонорара и да убие скучния съботен следобяд в ден за размисъл преди днешният избор. А този човек, би трябвало да дава отговор за изискванията и безпроблемното протичане на мача, което не видяхме да извършва.

Нашият вратар го попита дали са вкусни семките и не би трябвало ли да вземе отношение по организацията на мача? Имат ли право хора от щаба да напущат резервата пейка, пробвайки разпра с публиката? Трябва ли да бъдат осъдени за това нещо? На тези въпроси Стайков очевидно се почуства афектиран, че му е нарушено спокойствието, скочи от стола с цел да даде разпореждане на основния рефер Стоил Малинов да вдигне жълт картон на вратаря. Адмирации, господин Стайков. Ако със същия възторг следяхте за провеждането на футболната среща, организацията и си вършехте работата, за която ви се заплаща, може би през вчерашния ден щеше да има по-нормални условия и по-нормално протичане на футболна среща от равнище 4-та лига на стадиона в Мирянци. Все отново сме в 21-ви век. Вършете си съзнателно работата или по-добре дайте път на други хора. Защо не казахте на Малинов да дава картони, когато бе псуван и заплашван от футболистите на домакините? Или сте на правилото - за едни женитба, за други секира? После не се сърдете, когато някой от футболните тимове в региона са принудени да желаят мачовете да им бъдат ръководени от външни съдии. Не се сърдете, а се замислете за какво го вършат. Към днешна дата, в случай че не се лъжем към този момент 3-4 тима, в това число и нашият желаят външни арбитри. Предполагам сме станали банални, само че да ви напомним, че единствено клубовете от първата петица харчат годишен бюджет от към 350-400 000 лева на година.

И всичко това с цел да съществува футбола в " А " РФГ - Пазарджик. Обаче не футбол като вчерашния. С тези пари се заплащат вашите възнаграждения господа… Но откакто се отчитахте с бюлетините на конгреса още веднъж стигаме до максимата, че рибата се вмирисва от към главата. Знаем, че всяко знамение е за 3 дни и последици няма да има, както беше и през 2019 година Този път тъжби няма да подаваме, тъй като знаем какъв ще бъде техният резултат. Затова ние, от управлението на ФК Марица(Белово), участник в шампионата на " А " РФГ - Пазарджик, заявяваме, че ще последваме образеца на ФК Брацигово и повече няма да гостуваме на стадиона в с. Мирянци. Мотивът е, че здравето на футболистите е най-важно и липсват съответни ограничения и отсъждания на длъжностните лица. Бъдете здрави! ".

Редакцията на вестник " Марица " е подготвена да даде право на отговор на засегнатите страни, при положение, че те намерят това за подходящо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР