Ръководството на болница Пирогов изпрати декларация, в която опроверга обвиненията

...
Ръководството на болница Пирогов изпрати декларация, в която опроверга обвиненията
Коментари Харесай

Ръководството на `Пирогов` за протестите: Някой иска болницата да не работи

Ръководството на болница " Пирогов " изпрати декларация, в която опроверга обвиняванията на протестиращите медици от лечебното заведение и да разгласи, че митингите са опит болничното заведение да спре да работи. 

Лекари, медицински сестри и санитари стачкуват към този момент трети ден поради неприятните условия на труд, намаляването на месечните им хонорари посредством прекъсване на спомагателното материално стимулиране. Те обясниха още, че лекари с дълготраен стаж са принуждавани да подписват краткотрайни контракти с изпитателен период. 

Медиците показаха още и кадрови проблем. Според тях се раздува администрацията на фона на понижаване на медицинския личен състав. 

Те желаеха оставката на шефа доктор Асен Балтов и оповестиха, че доста медици са заплашвани с уволняване, в случай че стачкуват, като приканиха и пациенти да поддържат митинга иим. 

Ръководството на болничното заведение отхвърли обвиняванията. 

" Категорично не сме съгласни и остро протестираме против метода на взимане на решение от някогашни синдикални водачи и представители на няколко звена, във връзка с представянето на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” пред обществото, във връзка с слагането на оценки и квалификации, които уронват престижа на всички експерти, които работят тук. Декларативният и ултимативният звук, с които се подмятат погрешни данни са безспорни клевети ", разгласи в декларация управлението на " Пирогов ".

Според шефа на болничното заведение митингът цели единствено да се урони " дългогодишното градене на престиж като лечебно заведение за безотказната незабавна здравна помощ. Така подхванатите дейности и думи, намираме и за удар по стабилността на системата на опазването на здравето ".

" Не е ясно кой и за какво цели „ Пирогов ” да не работи. Не е ясно кой и за какво се стреми чрез, всевъзможни средства да саботира промяната в лечебното заведение ", оповестиха още от управлението на болничното заведение.

Оттам са безапелационни, че болничното заведение в действителност демонстрира положителни финансови резултати, спомагателни средства от НЗОК, както и понижаване на задълженията.

Те оповестиха, че е имало закъснение на изплащането на спомагателното материално стимулиране, само че забавените пари ще бъдат изплатени до Коледа. Според управлението никой не е подписал и декларация за преназначаване на изпитателен период. 

" Всякакви други изказвания са опит за уронване на престижа и престижа на „ Пирогов ” и насажда нарушение доверието на пациентите ", приключва декларацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР