Ръководството на БФС е изпратило регулярно писмо до Зоналните съвети

...
Ръководството на БФС е изпратило регулярно писмо до Зоналните съвети
Коментари Харесай

БФС призова аматьорите: Мачове без публика!

Ръководството на БФС е изпратило регулярно писмо до Зоналните препоръки в четирите центъра с апел да бъде спазвано ограничаването за осъществяване на мачовете в аматьорския футбол без аудитория. Изискването е неотложно, с цел да бъде спазено държавно разпореждане и заповед на Министъра на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов спортните надпревари да не бъдат посещавани от почитатели.

През миналата седмица на доста места в страната на срещи от Трета и Четвърта лига, както и в детско-юношеския футбол е записано зрителско наличие. БФС припомня, че това все още е неразрешено и приканва делегатите на мачовете, както и отборите-домакини да се преценяват с условията и прецизно да ползват наредбите.

Доказано допускане на мачове има на срещи от Югоизточната, Югозападната и Северозападната Трета лига. БФС припомня, че Със заповед РД - 01-626/ 27.10.2020 година на здравния министър се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на Република България за времето от 29.10 до 12.11.2020 година

Провеждането на спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент на закрито и намерено се организират без аудитория. За задачата Председателите на УС на футболните клубове, както и делегатите на БФС да вземат нужните ограничения за съблюдаване на заповедта и недопускане на фенове на стадионите.

Футболните срещи да се организират при съблюдаване на всички санитарно-хигиенични условия.
При нови пропуски в организацията на футболните срещи е допустимо клубовете, чиито последователи са на трибуните, да бъдат осъдени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР