Ръководството на баскетболния шампион на България Балкан Ботевград обяви причината,

...
Ръководството на баскетболния шампион на България Балкан Ботевград обяви причината,
Коментари Харесай

Инфраструктурен проблем лишава Балкан Ботевград от участие в Шампионската лига

Ръководството на баскетболния първенец на България Балкан Ботевград разгласи повода, заради която отборът няма да вземе присъединяване в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Причината за са инфраструктурни условия, които клубът не покрива. Изискванията на Шампионска лига са всеки участващ клуб да разполага с 4-звезден хотел в радиус до 20 километра от своята зала.

Поради ремонтна активност на хотела, с който клубът работи главно в последните години, Балкан не може да извърши главно условие на шампионата, както и да предложи различен вид.

Това е и повода през месец юли националният тим на България по баскетбол за мъже също да реалокира мачовете от третия прозорец на квалификациите за Световното състезание в Самоков, който разполага с по-добри условия.

Ботевградчани си сложиха за цел да защитят шампионската си купа, да подобрят представянето си в Купата на ФИБА и да станат първия български тим, участник в групите на баскетболната Шампионска лига.

Позицията на управлението на Балкан Ботевград:

" Уважаеми последователи,

Бихме желали да потвърдим новината, че баскетболен клуб " Балкан " няма да взе участие през сезон 2022/23 в квалификациите на Шампионска лига, каквото право имаше след спечелването на купата на България. Причината за неучастието са инфраструктурни условия, които клубът не покрива за място в най-силния клубен шампионат на ФИБА. Изискванията на Шампионска лига са всеки участващ клуб да разполага с 4-звезден хотел в радиус до 20 километра от своята зала.

Поради ремонтна активност на хотела, с който клубът работи главно в последните години, БК Балкан не може да извърши главно условие на шампионата, както и да предложи различен вид. Това е и повода през месец юли националният тим на България по баскетбол също да реалокира мачовете от третия прозорец на квалификациите за Световното състезание в различен град, който разполага с по-добри условия. Не считаме, че пречката е причина Балкан да играе своите мачове на друго място, тъй като задачата на баскетболния тим е да радва жителите на Ботевград.

Надяваме се, че в близко бъдеще Ботевград ще има опция да одобри още веднъж конгреси от най-високо европейско и международно равнище, а мъжкият баскетболен тим на Балкан ще може да взе участие в европейски шампионати от подобен сан пред лична аудитория.

БК " Балкан " ще преследва своите упоритости за мощно показване в Европа във втория по мощ шампионат на ФИБА - Купата на ФИБА Европа, където се надяваме да отговорим на заложените условия като четири пъти участник в последните пет години. Целта на мъжкия тим на " Балкан " в идващия сезон е да усъвършенства своето показване във ФИБА Къп, отбрана на шампионската купа на България и опция да стане първият български тим в групите на Шампионска лига.

С почитание,

БК " Балкан "

24.06.2022 год ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР