Ръководството на Българската банка за развитие ще решава за какви

...
Ръководството на Българската банка за развитие ще решава за какви
Коментари Харесай

Сами ще решаваме за какви проекти да дадем парите от Китай, обяви Стоян Мавродиев

Ръководството на Българската банка за развиване ще взема решение за какви планове да даде отпуснатите от Китай 1.5 милиарда евро с подписания през днешния ден контракт, сподели по Би Ти Ви изпълнителният шеф на финансовата институция Стоян Мавродиев. Той добави, че няма ограничаване за сферите, за които да са заемите, нямало и авансово контрактувани планове.

Мавродиев изясни, че финансовият запас е провиснал за 10 години при преференциални лихвени равнища. Според него първите заеми с парите от Китай могат да бъдат отпуснати след към месец и половина.

Пари от заема можело да се дадат и за АЕЦ " Белене "

Стоян Мавродиев изясни, че предпочитано ще се финансират планове на микро, дребни и междинни предприятия. По-късно в диалога обаче разгласи, че средства ще се дадат и за положителни държавни планове, като създаване на пътища. В отговор на въпрос, той разгласи, че може даже да се финансира план за АЕЦ " Белене ", в случай че той идва от положителни компании.

Според Мавродиев не дават отговор на истината изказванията, че ББР финансира огромни планове и компании, като над 75% от отпуснатите заеми отивали за дребни и междинни предприятия, и започващи компании. Той акцентира, че отпуснатите 1.5 милиарда евро са по-голяма част от плануваните 2 милиарда евро, които Китай общо дава на всички страни от Източна Европа във формата 16+1.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР