Ръководството на АПИ вече е в пълен състав, с което

...
Ръководството на АПИ вече е в пълен състав, с което
Коментари Харесай

Ясен Йорданов е новият председател на УС на АПИ

Ръководството на АПИ към този момент е в цялостен състав, с което е подсилено експертното начало в Агенция „ Пътна инфраструктура “. Със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков за ръководител на Управителния съвет на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Членове на УС на АПИ са инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров.

С влизането на одобрени експерти в управлението на АПИ се разчита на мощно експертно начало, което ще следи за транспарантно разходване на забележителния държавен запас за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на публични поръчки с огромен публичен интерес, оповестиха от АПИ.

Предвид обществения интерес към стартиралите по време на служебното държавно управление публични поръчки за поддръжка на републиканската пътна инфраструктура за близо 4 милиарда лева за идващите 4 година, актуалното управление на Министерство на регионалното развитие следва да довърши стартиралите процедури и да понесе политическата отговорност за крайните решения. Това наложи след встъпване в служба на кабинета „ Денков “ да се вземат краткотрайни ограничения и да се подхващат превантивни дейности за отбрана на публичния интерес до встъпване в служба на новите членове на Управителния съвет на АПИ.

Новото управление на АПИ съобщи при стъпването си в служба, че дава заем на доверие на чиновниците в Агенцията и ще цени експертността им.
Членовете на УС на АПИ от през днешния ден са:

Инж. Ясен Йорданов е магистър инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), гр. София. Той има близо 30-годишен опит в проектирането и построяването на огромни обекти от пътната инфраструктура в България. Експертизата му е оценена и в чужбина, където е работил по разнообразни планове. Инж. Ясен Йорданов беше част от Междуведомствената работна група, основана през 2022 година от кабинета „ Петков “, която ревизираше възлаганията на настоящ ремонт и поддръжка за противоречиви пътни поправки.

Инж. Десислава Паунова резервира позицията си на член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Тя е магистър със компетентност „ Транспортно строителство “ от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи в Агенция „ Пътна инфраструктура “ от ноември 2018 година като е заемала длъжностите основен специалист и шеф на дирекция „ Пътна сигурност и обмисляне на дейностите по републиканската пътна мрежа “. В интервала септември 2012 година – октомври 2016 година е помощник учител в катедра „ Пътища “ към Университета по архитектура, строителство и геодезия. През октомври – ноември 2017 година е преподавател към Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Инж. Калоян Киров става член на УС на АПИ. Той е строителен инженер, магистър със компетентност „ Транспортно строителство “ в УАСГ – гр. София. Има приключени курсове „ Контрол върху качеството на осъществяване на строителството, за сходство на влаганите в градежите строителни процедури със значителните условия за сигурност “, „ Координатор по сигурност и здраве по време на проектирането и строителството “ и други Има насъбран професионален опит по реализацията на голям брой планове.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР