Ръководството на афганистанските талибани нареди на всички афганистанки да ходят

...
Ръководството на афганистанските талибани нареди на всички афганистанки да ходят
Коментари Харесай

В Афганистан: Талибаните наредиха на жените да ходят с бурка на обществени места

Ръководството на афганистанските талибани подреди на всички афганистанки да вървят с бурка на публични места, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки министерството за разпространение на добродетелите и премахване на пороците, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Желаем нашите сестри да живеят почтено и безвредно ", сподели Халид Ханафи ,

и.д. отрасловият министър в държавното управление на талибаните. Задължителното носене на бурка бе оповестено и в предписание на висшия водач на талибаните Хайбатулла Ахунзада, показан пред медиите, заяви Франс прес. В него се споделя, че "жените, които не са доста млади и не са доста остарели " , би трябвало да закриват лицето си пред всички мъже, които не са членове на фамилията ". Затова и рекомендациите са да се носи бурка, дреха, покриваща дамите от глава до пети единствено с отвор за очите.

Такива ограничавания за метода, по който би трябвало да се обличат дамите, имаше по време на предходното твърдолинейно ръководство на талибаните сред 1996 и 2001 година

След идването си още веднъж на власт предходната година талибаните взеха решение да не отварят учебните заведения за девойки над 6. клас. Те се отметнаха от обещанието си да не пречат на девойките да учат и взеха решение да удовлетворят настояванията на твърдото ядро измежду последователите си за сметка на още по-голямата си изолираност от страна на интернационалната общественост.

Това решение попречи на опитите на талибаните ръководството им да бъде прието от интернационалните

финансови донори във времена, когато Афганистан изпада във все по-тежка филантропична рецесия. Международната общественост прикани управлението на талибаните да отвори още веднъж учебните заведения.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР