Ръководствата на отборите от Група В на Световното първенство по

...
Ръководствата на отборите от Група В на Световното първенство по
Коментари Харесай

Всички отбори на Световното за жени в Япония с протест за храната

Ръководствата на тимовете от Група В на Световното състезание по волейбол за дами в Сапоро, включително и българският, насочиха митинг поради организацията на храненето от страна на домакините. Това стана на техническата конференция, на която всички делегации се показват и се преглеждат каквито въпроси са зародили досега преди началото на шампионата, който стартира на следващия ден в 4 разнообразни града.

Причината за недоволството на всички щабове е това, че тимовете се хранят в малко пространство, а като се струпат даже единствено два отбора, хаосът в стаята, избрана като трапезария, става голям. В добавка и храната бързо свършва, а до момента в който се подготви нова, изнервянето е всеобщо. Инициатори на митинга бяха италинаците, само че бяха подкрепени от всички останали тимове - на България, Турция, Китай, Канада и Куба.

Днес националките ни направиха две тренировки, като единствено 60 минути от едната бе в формалната зала, която побира 7000 фенове. В останалото време девойките на треньора Иван Петков се готвиха в дребна подготвителна зала до формалната. И тук тимовете са равнопоставени в изискванията, като още веднъж има недовиждане – домакините обезпечават малко топки за тренировки и се постанова нашите да употребяват и свои, които носят от София за лагера в Окаяма.

Първата среща на българките е на следващия ден (29 септември) против Италия от 07,40 сутринта българско време (13,40 часа местно), следват дуели с Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври).

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР