Ръководствата на Български енергиен холдинг ЕАД и енергийните дружествата от

...
Ръководствата на Български енергиен холдинг ЕАД и енергийните дружествата от
Коментари Харесай

БЕХ: Рекордни са нивата на износ на ток от България към страните от региона

Ръководствата на " Български енергиен холдинг " ЕАД и енергийните сдруженията от групата разискаха на работна среща готовността на енергийните обекти за зимния сезон , оповестиха от сдружението.

Към момента всички мощности в страната, които създават електрическа енергия, работят на цялостен потенциал и би трябвало да се подхващат дейности за застраховане на ресурси при неподходящи зимни климатични условия. Рекордни са равнищата на експорт - от към 2000 MW на час от България към страните от района. 



Планирането и прогнозирането на доставките на газ и производството на ток , нужен за покриване на потребностите на българската стопанска система и консуматори, са измежду главните цели на работата на сдруженията от групата на БЕХ ЕАД, се отбелязва в известието. Трябва да има и по-добра предвидимост от страна на лицензионните снабдители, които навреме да резервират нужните им количества.

Съгласно графика за нагнетяване, предпазване и рандеман по Плана за деяние при изключителни обстановки, към края на нагнетателния сезон в ПГХ " Чирен " ще бъде нагнетено и ще бъдат добити повече количества газ през зимните месеци, което ще способства за намаляване на контролираната цена.

По време на полемиката са показани актуалните и идни планови ремонтни действия за съгласуваност на процесите и гарантиране на задоволително мощности за потребностите на българския енергиен пазар.

Извършени са всички нужни мероприятия, свързани с подготовката на предприятията от групата на БЕХ ЕАД за зимния сезон, като енергийната системата е в подготвеност, а сдруженията са в доста положително положение, означават от сдружението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР