Ръководителят на Върховния съвет на йеменските бунтовници хуси Махди ал-Машат

...
Ръководителят на Върховния съвет на йеменските бунтовници хуси Махди ал-Машат
Коментари Харесай

Йеменските бунтовници хуси спират атаките срещу Саудитска Арабия за три дни



Ръководителят на Върховния съвет на йеменските бунтовници хуси Махди ал-Машат сподели в събота в телевизионна тирада, че ще бъдат спрени всички техни офанзиви през идващите три дни.

" Обявяваме прекратяването на всички настъпателни дейности по всички фронтове за интервал от три дни и удостоверяваме нашата подготвеност да превърнем това преустановяване в финален, непрекъснат и дълготраен ангажимент “, съобщи Ал-Машат.

Той добави, че  прекъсването се ползва за " ракетните и офанзивите с дронове и всички военни дейности против Саудитска Арабия по суша, море и въздух ".

По-рано йеменските бунтовници хуси нападнаха оборудване на Saudi Aramco в град Джеда в Саудитска Арабия.

Водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен пък стартира ответни офанзиви против придвижването хуси.

Алиансът нанесе въздушни удари по градовете Сана и Ходейда в опит " да се оправят непосредствено с източниците на опасността “ против кралството.

" Нашата цел е да защитим световните енергийни източници от враждебни офанзиви и да осигурим веригите на доставки. Хусите би трябвало да понесат следствията от враждебното държание “, показаха от обединението, съгласно Саудитската прес организация.

Междувременно формален представител на Съединените щати съобщи, че Иран е бил забъркан в случаите, случили се в Саудитска Арабия през последните 24 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР