Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел се надява,

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел се надява,
Коментари Харесай

ЕС обсъжда създаване на съвместна мисия за обучение на украински войски

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел се надява, че министрите на защитата на блока ще поддържат във вторник предлагането за основаване на ръководена от Брюксел самодейност за образование на украински войски, което би представлявало поредна стъпка на Съюза за увеличение на поддръжката за защитата на Киев против съветската инвазия, оповестяват Ройтерс и " Файненшъл таймс ".

Жозеп Борел се аргументира в интерес на такава задача в Европейски Съюз за военно образование, само че даде нищожни детайлности, като се изключи че тя ще бъде основана отвън Украйна, съобщи БНР.

" Ситуацията на място продължава да е доста неприятна ", сподели ръководителят на външната политика Жозеп Борел при идването си на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Прага. " Ще продължим да поддържаме Украйна с начинания като тази задача за образование, която министрите ще обсъдят. Общо политическо съглашение (относно самодейността за обучение) е това, което мисля, че би трябвало да реализираме през днешния ден...Надявам се, че ще имаме политическа зелена светлина за такава задача ".

Обединеното кралство и някои обособени страни от Европейски Съюз към този момент образоват украински бойци и най-много по какъв начин те да боравят с някои от по-модерните оръжия, които бяха предоставени на Киев от началото на войната през февруари.

Не всички страни от Европейски Съюз обаче поддържат концепцията за блокова стратегия за образование, като възраженията варират от такива, които не са удовлетворени от концепцията за боен актив под флага на Европейски Съюз, до тези, които считат, че това би било провокативно по отношение на Москва.

По-късно денем външните министри на Европейски Съюз, които също се срещат в Прага, могат да се спогодят за стягане на издаването на визи за руснаци и да стартират разискване на по-широка възбрана на туристическите визи, макар че публични европейски представители на Европейски Съюз показаха, че няма съглашение за това.

" Има война в Европа и близо до тук. Бруталната експанзия на Русия ще бъде най-важната тематика на днешната ни среща ", сподели чешкият министър на защитата Яна Чернохова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР