Ръководителят на Вагнер Евгений Пригожин беше сниман на среща на

...
Ръководителят на Вагнер Евгений Пригожин беше сниман на среща на
Коментари Харесай

Шефът на „Вагнер“ Пригожин се появи на срещата на върха Русия-Африка

Ръководителят на Вагнер Евгений Пригожин беше сниман на среща на върха Русия-Африка в Санкт Петербург, появявайки се в коридорите на събитието, проведено от президента Владимир Путин единствено месец след началото на несполучливия протест.

В две фотоси, публикувани в обществените медии в четвъртък, Пригожин е показан облечен с ежедневни дънки и бяла риза, ухилен, до момента в който се здрависва с публични лица.

На първата фотография, оповестена във Фейсбук от основан в Африка асистент, Пригожин се ръкува с африкански пратеник. Според организацията All Eyes on Wagner, африканският чиновник е шеф на протокола на Фостин Туадера, президент на Централноафриканската република.

Стотици наемници на Вагнер са пристигнали в Централноафриканската република предходната седмица, съгласно локални отчети. Страната организира парламентарен референдум в неделя, който може да отстрани рестриктивните мерки на президентския мандат, което разрешава на Туадера да се кандидатира още веднъж.

На втората фотография Пригожин носи същото облекло и се ръкува с „ шефа на Afrique media “, съгласно канал в Telegram с името Wagner.

В следваща обява каналът Orchestra Wagner Telegram пое отговорност за преврата в Нигер, осъществен в навечерието на срещата на върха в Санкт Петербург, макар че това изказване не може да бъде без значение доказано.

Продължаващият боен прелом в Нигер заплашва да дестабилизира един от последните западни съдружници в африканския район Сахел.

„ Евгений Пригожин продължава да укрепва позициите и въздействието на Русия и Вагнер в Африка. Превратът в Нигер е доказателство за това “, написа каналът Orchestra Wagner. Основните канали, които нормално употребява Пригожин, обаче останаха безмълвни.

Публикациите изглеждаха като проява на мощ от страна на Пригожин по време на срещата на върха, домакинствана от президента Владимир Путин. Военачалникът поведе протест предишния месец, при който войските му стигнаха до 200 км от Москва, преди да се отдръпват.
Оттогава Путин е прекратил договорка с посредничеството на Организация на обединените нации, позволяваща на Украйна - която Русия нахлу преди 17 месеца - да изнася зърно през Черно море. Само 17 африкански водачи участваха на срещата на върха в символ на изстудяване на връзките с континент, който в предишното е имал близки връзки с Москва. Шефът на Кремъл по-рано се отдръпна от присъединяване в среща на върха на бързо разрастващите се народи в Южна Африка, защото е изложен на риск от арест по интернационално обвиняване за военни закононарушения.
Местонахождението на Пригожин постоянно остава неразбираемо след несполучливия протест предишния месец. Твърди се, че той се е срещнал с Путин в Москва малко след въстанието и неотдавна е бил видян в Беларус, където е разположил някои от хората си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР