Ръководителят на транспортния отдел на Европейската комисия Хенрик Хололей е

...
Ръководителят на транспортния отдел на Европейската комисия Хенрик Хололей е
Коментари Харесай

Висш служител в Еврокомисията смени поста си след скандал с платени от Катар пътувания

Ръководителят на транспортния отдел на Европейската комисия Хенрик Хололей е изместен на друга служба, удостовери представител на институцията, представен от " Ройтерс ". Решението бе взето след спор за няколко платени от Катар пътувания на Хололей.

" По негово искане колежът (на комисарите) реши да назначи Хенрик Хололей, който е общоприет шеф за подвижност и превоз, на позицията... консултант в Групово дело (Генерална дирекция) за интернационално партньорство от 1-ви април ", сподели Ерик Мамер пред кореспонденти.

Говорител на отдела за човешки запаси на Европейската комисия добави, че " това не е дисциплинарна мярка, а прекачване на еквивалентна служба ". Хололей не отговори незабавно на искане за коментар.

Изданието " Политико " разкри предишния месец, че Хололей е летял гратис в бизнес класа на Qatar Airways няколко пъти сред 2015 година и 2021 година, което след това той удостовери.

В светлината на, Европейският омбудсман насочи въпроси в писмо до ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен за командировките, защото те са били в миг, когато неговият отдел е бил тясно зает с договарянията за съглашение за въздушен превоз сред Европейски Съюз и Катар.

Комисията сподели, че пътуванията са позволени, защото Хололей не е бил част от договарящия екип и не е открит спор на ползи, само че съобщи, че ще преразглежда своите насоки.
Във връзка със абсурда в Европарламента, станал прочут като " ", белгийските управляващи задържаха двама евродепутати, а трети беше арестуван в Италия, по обвинявания, че те и други хора, свързани с Европейския парламент, са получавали пари и дарове от Катар в подмяна на въздействие върху процеса на взимане на решения. Катар отхвърли да е направил нарушаване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР