Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус заяви, че

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус заяви, че
Коментари Харесай

СЗО посочи кой е най-ефективният препарат при тежки случаи на COVID-19

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус съобщи, че до момента единствено препаратът ДексаМетазон е посочил своята успеваемост при тежките случаи на COVID-19.
Той напомни, че резултатите от огромно изследване на други медикаменти са посочили, че препаратите Ремдесивир и Интерферон имат дребен резултат върху намаляването на смъртността или на престоя в болница, съобщи БНР.
 Лекуваме българите със същите лекарства, с които е третиран Доналд Тръмп, твърди Ангел Кунчев Лекуваме българите със същите лекарства, с които е третиран Доналд Тръмп, твърди Ангел Кунчев
Тежко болните пациенти в България, инфектирани с ковид, се лекуват със същите лекарства, с които е третиран и президентът на Съединени американски щати Д...
Това не е първо сходно изявление на Гебрейесус. Лечението със стероида е при пациенти, сложени на апарати за изкуствена белодробна вентилация, регистрира той още през юни.
Тогава обаче Съединени американски щати изиска повече данни, с цел да е ясно дали има странични резултати - според първичната информация забележими такива няма. Но американски лекари напомнят, че стероидите потискат имунната система и това пречи на изчистването на вируса, въпреки да носи облекчение при наранени от SARS-CoV-2 бели дробове.
Всъщност, лекарството работи точно най-добре при най-тежките случаи. От изнесените данни е ясно, че то е понижило смъртността при 20% от пациентите в изследването, които са били на кислородна терапия, само че не и на уред за изкуствено подаване на О2 - т.е. още веднъж над 30% по-слаб резултат, в сравнение с при пациенти на изкуствено дишане. А за пациенти, които не са имали потребност от О2, дексаметазонът не е дал някакви очевидно по-добри резултати.
В международен мащаб случаите на COVID-19 са съвсем 39,5 милиона, смъртните случаи са над 1 милион и 100 хиляди. Най-много инфектирани има в Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Русия.
 СЗО във екстаз от откритото английско лекарство за тежки случаи на COVID-19 СЗО във екстаз от откритото английско лекарство за тежки случаи на COVID-19
Световната здравна организация (СЗО) приветства като " теоретичен пробив " предварителните резултати от английско клинично проучване, съгласно...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР