Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Гебрейесус настоя

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Гебрейесус настоя
Коментари Харесай

СЗО към правителствата: Тестове, тестове, тестове за коронавируса

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) доктор Тедрос Гебрейесус настоя държавните управления по света да вършат повече проби на хора, за които се подозира че са инфектирани с новия ковид , като предизвести, че не могат да се борят с пандемията със завързани очи , оповестяват международните информационни организации.

Използвайки остри думи, с цел да нападна държавните управления, които са пренебрегнали или са забавили тестванията за съществуване на ковид зараза, той настоя: " Не видяхме задоволително незабавно нарастване на тестванията, изолацията и следенето на контакти, което лежи в основата на отговора " на болестта.
 И Финландия разгласи изключително състояние поради ковид
И Финландия разгласи изключително състояние поради ковид

Свободата на придвижване на хората може да бъде лимитирана

Тедрос добави: " Най-ефективният метод за попречване на инфекции и избавяне на човешки животи е нарушение на веригите на предаване на вируса. А с цел да извършите това, би трябвало да вършиме проби и да изолирате. Не можете да се борите с огъня със завързани очи . И ние не можем да спрем тази пандемия, в случай че не знаем кой е инфектиран. Имаме просто известие за всички страни: Тестове, проби, проби. Проверявайте всеки подозрителен случай. "

Шефът на СЗО също по този начин изрази паника за разпространяването на заболяването в разрастващите се страни. Той сподели: " Досега наблюдавахме епидемии в страни с напреднали здравни системи, само че даже те изпитаха усложнения да се оправят. След като вирусът се реалокира в по-бедни страни, ние сме надълбоко загрижени за въздействието , което може да окаже измежду популацията с високо разпространяване на ХИВ или измежду недохранените деца .
 Коронавирус: Европейски Съюз е в икономическа обстановка, сравнима с война
Коронавирус: Европейски Съюз е в икономическа обстановка, сравнима с война

Това разгласи шефът на Еврогрупата

Ето за какво призоваваме всяка страна и всеки субект да създадат всичко допустимо за прекъсването на предаването на вируса. Измиването на ръцете ви ще помогне да намалите риска от зараза. Но това е и акт на взаимност, защото понижава риска да болестите другите в общността си и по света. Направете го за себе си, направете го и за другите. "

Гебрейесус прикани хората по света да спрат да се струпват на едно място . " Също по този начин помолихме хората да изразят своята взаимност, като се въздържат от запасяването с съществени артикули, в това число медикаменти . Презапасяването може да докара до дефицит на медикаменти и други артикули от първа нужда, което може да задълбочи страданието ", акцентира той.

Тедрос също по този начин предизвести да не се подхваща лекуване на инфектирани пациенти у дома.
 Коронавирус: Брюксел настоя за възбрана на пътуванията до Европейски Съюз за 30 дни
Коронавирус: Брюксел настоя за възбрана на пътуванията до Европейски Съюз за 30 дни

Предвиждат се изключения на възбраната

" Признаваме, че доста страни към този момент са надхвърлили потенциала си да се грижат за леки случаи в профилирани здравни заведения. В тази обстановка страните би трябвало да дават приоритет на всички свои пациенти и пациенти със съпътстващи заболявания ", настоя още шефът на СЗО.

Някои страни разшириха потенциала си, като употребяват игрища и фитнес зали, с цел да се грижат за леки случаи, като за тежките и сериозни случаи се грижат в лечебните заведения. Друг вид е пациентите с леко заболяване да бъдат изолирани и да се лекуват вкъщи. Грижата за инфектирани хора вкъщи обаче може да изложи на риск други хора в същото домакинство.

Затова е сериозно значимо грижещите се за болните да следват напътствията на СЗО за това по какъв начин да обезпечат грижата допустимо най-безопасно.
 Вече 8 744 инфектирани с новия ковид в Испания, 1000 нови за 24 часа
Вече 8 744 инфектирани с новия ковид в Испания, 1000 нови за 24 часа

Испанската полиция е реквизирала 150 000 хирургически маски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР