Ръководителят на руската наемническа група Вагнер Евгений Пригожин заплаши, че

...
Ръководителят на руската наемническа група Вагнер Евгений Пригожин заплаши, че
Коментари Харесай

Пригожин заплаши, че ще изтегли Вагнер от Бахмут: Всеки ден имаме купчини от хиляди тела

Ръководителят на съветската наемническа група " Вагнер " Евгений Пригожин заплаши, че ще изтегли войските си от град Бахмут в Украйна на фона на огромния брой жертви, съобщи ДПА.

 

" Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които слагаме в ковчези и изпращаме вкъщи ", съобщи Пригожин нощес в изявление за съветския боен блогър Семьон Пегов. Загубите са пет пъти по-големи от нужното поради неналичието на артилерийски муниции, сподели Пригожин, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Ръководителят на " Вагнер " съобщи, че е изпратил писмо до съветския министър на защитата Сергей Шойгу с молба за доставки във допустимо най-кратък период. " Ако дефицитът на муниции не бъде запълнен, ние сме принудени - с цел да не бягаме по-късно като страхливи плъхове - или да се изтеглим, или да загинем ", съобщи 61-годишният Пригожин.

 

Пригожин сподели още, че евентуално ще бъде заставен да изтегли част от войските си, само че предизвести, че това ще значи, че фронтът ще се срине на други места.

 

той съобщи, че частите на " Вагнер " са напреднали с още 100-150 метра, като едвам към 3 квадратни километра от Бахмут са останали под украински надзор.

 

Украинските въоръжени сили към момента управляват главния продоволствен маршрут към Бахмут, само че ситуацията в източния украински град остава ”много комплицирана ”. От съветска страна се оповестява за ново напредване напред на съветските елементи. 

 

Представителят на източното командване на украинските войски Серхий Черевати бе безапелационен, че украинската защита не е позволила съветските сили да пресечен логистичния кулоар сред потъналия в съсипия Бахмут и разположения на към 20 километра западно от него Часов Яр.

 

Според военни анализатори точно той би бил идната цел на съветската атака, в случай че Бахмут падне.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР