Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин оповести, че лично той ще

...
Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин оповести, че лично той ще
Коментари Харесай

Рогозин лично ще контролира изстрелването на телескопа Спектр-РГ

Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин оповести, че персонално той ще управлява изстрелването на галактическия телескоп “Спектр-РГ ” на 21-ви юни.

“Това е комплицирано изстрелване от Байконур, защото “Спектр-РГ ” е скъпа машина, сериозен телескоп. Това е продължение на великата работа на Академията на науките. Много се вълнувам, безпокоя се, ще отида да го видя самичък. Надявам се, че всичко ще е наред ”, заяви Рогозин за телевизионния канал Россия-24.

Рогозин показа също по този начин, че изстрелването ще е много значимо и по друга причина – то ще е тест на работоспособността на горния блок “ДМ-03 ” на ракетата “Протон ”. “Ние ще изведем “Спектр-РГ ” на ускорителен блок, който до този миг е летял най-много в спешен режим през другите години ”, сподели Рогозин. “Поради това аз съм изпратил хора на Байконур, които в детайли и подробно съблюдават цялата работа ”. 

Инфо: Наказателен кодекс

На фотографията: техници опаковат обсерваторията “Спектр-РГ ” в главовия отсек на ракетата-носител “Протон-М ”. Photo credit: Roscosmos

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР