Ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак съобщи на 25 май,

...
Ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак съобщи на 25 май,
Коментари Харесай

Над 100 защитници на Бахмут се завърнаха от руски плен

Ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак заяви на 25 май, че 106 украински военнопленници са се завърнали вкъщи от съветски плен в границите на замяна с Москва.

Всички освободени военнопленници са защитавали град Бахмут в Донецка област. Сред тях са 98 редови войници и сержанти, както и 8 офицери.

" Те се сражаваха за Бахмут и направиха героизъм, който попречи на врага да напредне още повече в източната ни част. Всеки един от тях е воин на нашата страна ", написа Ермак в  " Телеграм ".

По данни на Координационния щаб за отнасяне на военнопленници - 68 освободени бойци се считат за изчезнали. Освободените пленници включват чиновници от въоръжените сили на Украйна, граничари и чиновник на Държавната транспортна специфична работа, пишат от щаба.

По време на размяната на пленници са репатрирани телата на двама чужденци и една украинка, се споделя още в отчета.

По данни на щаба - към 25 май 2023 година от съветски плен са върнати 2340 души, в това число 139 цивилни.

Припомняме, че борбата за Бахмут продължава, като украинците явно ускоряват натиска по фланговете, с цел да реализиран тактическо обграждане на съветските сили. 

На този декор ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин сподели видео по какъв начин наемниците му се изтеглят от Бахмут.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР