Ръководителят на парламентарната група на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) в

...
Ръководителят на парламентарната група на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) в
Коментари Харесай

Die Welt: В Германия предложиха лимит от два мандата за канцлера

Ръководителят на парламентарната група на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) в Бундестага Щефан Мюлер съобщи в изявление пред Die Welt, че мандатите на немския канцлер би трябвало да бъдат лимитирани до най-много два, предава " Фокус ".
„ Това ще принуди партиите непрекъснато да се обновяват и да останат новаторски “, изясни депутатът. В същото време той се разгласи за увеличение на мандата на ръководителя на федералното държавно управление до пет години. Това, съгласно него, ще даде на кабинета повече време да „ взима решителни ограничения и да ги приложи “. Освен това тази стъпка ще обезпечи непоклатимост в политическата активност.
 Германия се стреми към климатичен неутралитет през 2045 година Германия се стреми към климатичен неутралитет през 2045 година
Германската стопанска система да реализира климатичен неутралитет още през 2045 година. Това предложение на вицеканцлера и финансов министър Ола...
Миналата седмица съпредседателят на „ Съюз-90/Зелените “ Аналена Бербок, която беше определена за претендент на партията за канцлер на идните избори за Бундестаг, предложи да се разиска въпросът за понижаване на мандата на ръководителя на немското държавно управление. Според нея би трябвало да се обмисли и удължаването на мандата на членовете на Бундестага. Всичко това дружно може да „ даде нов подтик “ за развиването на страната, счита съпредседателят на Зелените.
Представителят Левицата Сузани Хениг-Велсов обаче е уверена, че ограничението на мандата на канцлера „ няма да способства за демокрацията “ и се разгласи срещу сходна самодейност. „ Възможността да гласувате по-рядко значи, че хората ще имат по-малък късмет да повлияят на [политиката]. Това е в несъгласие с това, от което се нуждае нашето общество “, заключи тя.
В Германия мандатът на канцлера не е стеснен във времето. Настоящият държавен началник Ангела Меркел управлява кабинета от ноември 2005 година По-дълго на този пост (16 години - от 1 октомври 1982 година до 26 октомври 1998 г.) е бил „ канцлерът на немското единение “ Хелмут Кол. Ако образуването на държавното управление се проточи след общите избори през септември, Меркел въпреки всичко ще може да навакса изоставането от Кол - за това ще би трябвало да остане на поста си до 17 декември 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР