Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър защити решението

...
Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър защити решението
Коментари Харесай

Хорнър: И ние щяхме да заложим на стратегия, като на Ферари

Ръководителят на тима на Ред Бул Кристиан Хорнър отбрани решението на Ферари да извика Шарл Леклер в бокса при появяването на виртуалната кола за сигурност в 12-та обиколка на вчерашната Гран При на Италия. Състезанието на „ Монца “ бе обезвредено, откакто Себастиан Фетел спря на изхода от „ Лесмо 2 “ с механически проблем в своя Астън Мартин.

От Ферари побързаха да изплзват ниското движение на пистата и да извикат водача на колоната Леклер за първо прекъсване в бокса, само че това „ закотви “ монегаска на тактика с два стопа. В последна сметка това му коства и успеха на „ Монца “, която бе извоювана от Макс Верстапен.
 Верстапен завоюва в Италия, тактиката лиши Леклер от шанса за нова победа на Верстапен завоюва в Италия, тактиката лиши Леклер от шанса за нова победа на " Монца "
След финала на конкуренцията в „ Храма на скоростта “ Хорнър съобщи, че в Ред Бул са щели да създадат същото като Ферари, в случай че Леклер е бил останал на пистата. Той обаче показа и мнението си, че това е нямало да промени доста крайния резултат от конкуренцията.

„ Ние разбираме за какво направиха това. Аз мисля, че ние просто имахме по-бързата кола. Стратегически, ние взехме вярното решение. Просто бяхме по-бързи през днешния ден. Така че мисля, че ние щяхме да спечелим, без значение от тактиката “, сподели Хорнър.
 Верстапен: Разполагахме с доста мощен автомобил Верстапен: Разполагахме с доста мощен автомобил
Ръководителят на Ферари Матиа Биното също даде пояснение, за какво Скудерията е поела този стратегически риск, който е бил единственият късмет „ Черните кончета “ да се преборят за успеха пред домашната си аудитория.
 Леклер: Много желаех да печеля пред тифозите Леклер: Много желаех да печеля пред тифозите
„ И в този момент мисля, че това беше вярното решение с колата за сигурност в този миг от надпреварата. Знаехме, че Шарл има положително движение, само че Макс имаше по-добра деградация и към този момент беше по-бърз от нас. Оставане на простата тактика с един стоп щеше да значи, че рано или късно той ще ни изпревари “, сподели Биното.
 Биното подлага на критика финала зад колата на сигурността Биното подлага на критика финала зад колата на сигурността
„ Единственият ни късмет беше да сменим тактиката. Имахме неприятният шанс виртуалната кола за сигурността да бъде анулирана до момента в който бяхме в бокса, което не ни разреши да се възползваме от цялостното преимущество на този стоп. Определено обаче Макс беше по-бърз през днешния ден и нямаше по какъв начин да го победим “, добави още Биното.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР