Ръководителят на отбора на Макларън Андреа Стела коментира представянето на

...
Ръководителят на отбора на Макларън Андреа Стела коментира представянето на
Коментари Харесай

Стела: Пистите в Баку и Маями разкриха нашите най-големи слабости

Ръководителят на тима на Макларън Андреа Стела разяснява представянето на английския отбор в последните два кръга във Формула 1 в Азербайджан и Маями. В тях екипът от Уокинг завоюва единствено две точки, с помощта на деветото място на Ландо Норис в главната конкуренция в Баку.

По думите на испанеца, който пое ръководството на Макларън при започване на годината, двете трасета са изложли на показ най-слабите характерности на MCL60. Той приказва особено за изискванията на ниско сцепление в Маями и за спънатата секция към замъка в Баку.
 Колата на Макларън към момента има проблеми с челното противодействие Колата на Макларън към момента има проблеми с челното противодействие
„ Забелязваме една наклонност, че когато има високо сцепление колата ни е мощна. Мисля, че това се дължи на обстоятелството, че когато има по-ниско сцепление ние би трябвало да прекарваме повече време без да използваме нито газта, нито спирачките. А нашата кола има доста неприятно държание в тези моменти.

„ Когато температурите на въздуха и асфалта са по-ниски нашата кола е по-щастлива и водачите могат да нападат повече. Когато те нападат времето, в което не се употребяват спирачките и газта е по-малко и ние незабавно ставаме по-конкурентни.

„ Ако погледнем към Баку ще забележим, че с новия асфалт, който даваше положително сцепление, ние бяхме доста мощни в 90-градусовите завои. Но към замъка, където се кара повече по инерция ние губихме доста. Така че наклонността е доста ясна “, изясни Стела.

Той също по този начин приказва и за мощните страни на MCL60, колкото и малко да са те.

„ Виждаме, че колата ни е мощна когато стопираме напряко. Тя е мощна и в бързите секции. Това ни оказва помощ, тъй като ни демонстрира накъде би трябвало да насочим нашето внимание при развиването на колата. В първите надпревари научихме, че би трябвало да работим върху държанието с ниска скорост и когато колата се движи по инерция “, съобщи испанецът.
 Макларън разгласи реструктуриране на механически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг Макларън разгласи реструктуриране на механически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг
След първите пет кръга за годината Макларън заема петото място в конструкторския шампионат с 14 точки, колкото има и отборът на Алпин, който обаче е шести. Разликата сред двата тима, които през предходната година до последно се бориха за четвъртата позиция идва от шестото място на Норис в Австралия. Най-доброто класиране за водачите на Алпин от началото на годината са двете осми места на Естебан Окон от Саудитска Арабия и Пиер Гасли от Маями.
 В Макларън изостават с няколко месеца от графика В Макларън изостават с няколко месеца от графика
Сезон 2023 продължава идната седмица с Гран При на Емилия-Романя на „ Имола “. През последните две години Норис стигна до подиума на италианското трасе, финиширайки трети и в двата случая, само че по всичко проличава, че няма да му е елементарно още веднъж да се качи на почетната стълбичка на „ Имола “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР