Ръководителят на най-голямата руска банка Сбербанк, Герман Греф заяви, че

...
Ръководителят на най-голямата руска банка Сбербанк, Герман Греф заяви, че
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Най-голямата руска банка очаква 2023-а да е най-успешната й година

Ръководителят на най-голямата съветска банка " Сбербанк ", Герман Греф съобщи, че 2023 година - във връзка с финансовите резултати, в това число облагата - ще бъде най-успешната година за кредитната институция. По думите му, при стойност на индикатора финансова адекватност над 13,3%, Сбербанк възнамерява да разпредели половината от облагата си за дивиденти.

" Настоящата година ще бъде най-успешната за банката във връзка с облагата и най-успешната по редица други индикатори ", споделя Герман Греф по време на форума " Ден на вложителя ", написа " Комерсант ". Греф също по този начин отбелязва, че " Сбербанк " е устойчива на външни шокове.

Тази година, на фона на понижаване на държавните дотации и промени в параметрите на преференциалните ипотечни заеми, " Сбербанк " възнамерява да увеличи запасите си. В същото време Греф акцентира, че " Сбербанк " не вижда в това никакви сериозни последици за ипотечния пазар в страната.

" На финансовия пазара има добър ценови запас заради обстоятелството, че маржовете на бизнесмените през днешния ден са доста високи. Те могат да развиват жилищния пазар, без в действителност да изразходват личния си капитал, като употребяват средства от банки и самостоятелни вложители. Пазарът стана доста печеливш, строителните бизнесмени имат огромни облаги ", споделя Герман Греф.

Нетната облага на " Сбербанк ", съгласно съветските счетоводни стандарти, единствено за октомври възлиза на 132,9 милиарда рубли, а за 10-те месеца от началото на годината тя е 1,26 трилиона рубли. Това значи, че разпределената като дял облага ще бъде към 750 милиарда рубли. А през идната година банката също чака позитивна динамичност на развиване.
 Започва вторият стадий на тестване на цифровата рубла, дефинираха по кое време ще се вкара всеобщата й приложимост
Започва вторият стадий на тестване на цифровата рубла, дефинираха по кое време ще се вкара всеобщата й приложимост

В тестването взе участие и най-голямата съветска банка Сбербанк
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР