Ръководителят на медицинския екип на Атлетико Мадрид д-р Хосе Мария

...
Ръководителят на медицинския екип на Атлетико Мадрид д-р Хосе Мария
Коментари Харесай

Лекарят на Атлетико Мадрид ще вдига на крака папа Франциск

Ръководителят на медицинския екип на " Атлетико Мадрид " доктор Хосе Мария Вилялон е извикан във Ватикана, с цел да помогне за лекуването на папа Франциск, който страда от артрит в коляното, разкри Би Би Си.

През последните месеци 85-годишният папа отмени разнообразни действия, включително пътешестване до Африка, заради проблеми с напредването.

Хосе Мария Вилялон съобщи, че папата е " доста благ ", само че и " доста твърдоглав ", защото отхвърля да се подложи на интервенция.

Папата е огромен почитател на аржентинския клуб " Сан Лоренсо " - не на мадридския.

Футболната база на Сан Лоренцо е в Буенос Айрес, където е роден понтификът - Хорхе Марио Берголио.

От май насам папата - водач на повече от един милиард римокатолици по света - ходи благодарение на бастун или употребява инвалидна количка.

В изявление за испанската радиостанция Cope доктор Вилялон споделя, че " оптимист и на папата може да се помогне ", само че признава, че натовареният график на папата затруднява лекуването.

Лекарят също по този начин призна, че при първата си среща с понтифика е бил " доста нервозен " поради отговорността на това ново предизвикателство.

" Ще би трябвало да се предложи по-консервативно лекуване ", сподели той, защото папата отхвърля интервенция, откакто през юли предходната година е претърпял интервенция на дебелото черво. Артритът на папата предизвиква отичане на ставите му, изясни той.

" Той е страхотна персона, оправя се добре, доста е явен, доста признателен човек е, доста другарски надъхан и прелестен. Той също по този начин обича футбола ", сподели доктор Вилялон.

Медикът оказва помощ на футболистите на " Атлетико Мадрид " от 1995 година насам. Той е експерт по ортопедична хирургия и травматология.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР