Ръководителят на графичния отдел AXG на Intel, Раджа Кодури, ще

...
Ръководителят на графичния отдел AXG на Intel, Раджа Кодури, ще
Коментари Харесай

Раджа Кодури напуска Intel

Ръководителят на графичния отдел AXG на Intel, Раджа Кодури, ще напусне компанията до края на март. Това стана известно от изказването на основния изпълнителен шеф на Intel Патрик Гелсинджър. Самият Кодури удостовери напускането си от компанията на своята Twitter страница.

В рамките на реорганизацията на компанията Intel реши да се сбогува с Раджа Кодури, който заемаше длъжността изпълнителен вицепрезидент и основен графичен проектант, както и началник на AXG. Според основния изпълнителен шеф на Intel Патрик Гелсинджър Кодури ще напусне Intel до края на този месец.

Преди да се причисли към Intel, Кодури направи дълга кариера в AMD, а преди този момент в Apple. Той ръководеше графичния отдел на AMD Radeon Technologies Group и отговаряше за създаването на графичните архитектури като AMD Polaris и Vega. Малко след стартирането на Vega Кодури разгласи решението си да се причисли към Intel, където в последна сметка стана изпълнителен вицепрезидент на AXG, подразделението за графични разработки. През декември предходната година Intel разформирова това поделение и Кодури се върна на поста си на основен проектант на графичните технологии на Intel.

„ Благодаря ви, Пат и Интел, за многото незабравими мемоари и невероятни прозрения, добити през последните пет години. Започва нова глава в живота ми – сега съм в развой на пускане на софтуерна започваща компания. Скоро очаквайте вести “, написа Кодури в своята страница в Twitter.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР