Ръководителят на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен обяви, че не е

...
Ръководителят на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен обяви, че не е
Коментари Харесай

Топшпионинът на Германия оборва Меркел, че е имало атаки срещу имигранти в Кемниц

Ръководителят на немското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен разгласи, че не е уверен, че мигранти са били унизени в източния немски град Кемниц след смъртоносното наръгване на немец и допусна, че видеокадрите, показващи принуждение, може да са " целенасочена дезинформация ", оповестява " Ройтерс ".

Германия беше разтърсена от най-насилствените митинги на крайнодесни среди от десетилетия след убийството на немец на 26 август в Кемниц, който се намира в провинция Саксония, за което бяха задържани двама имигранти.

Михаел Кречмер, консервативният министър председател на Саксония, съобщи в сряда, че мигранти не са били унизени, само че канцлерът Ангела Меркел отхвърли изказванията му, изтъквайки, че фотоси са посочили " ненавист и... тормоз на почтени хора ".

Ханс-Георг Маасен наподобява подрива изказванията на Меркел, изтъквайки в изявление за в. " Билд ": " Споделям скептицизма по отношение на информациите в медиите за крайнодесни екстремисти, тормозещи хора в Кемниц. "

Той добавил: " Вътрешната разследваща работа не разполага с надеждна информация за такива преследвания " на мигранти.

Маасен декларирал, че няма доказателства, че видеоклипът, който се популяризира в интернет, е достоверен, добавяйки: " Въз основа на моята внимателна оценка, има основателни аргументи да се счита, че той съставлява умишлена дезинформация, евентуално с цел да отклони публичното внимание от убийството в Кемниц. "

Меркел, която разяснява, че фотосите от Кемниц " доста ясно " демонстрираха ненавист, през вчерашния ден упрекна крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " в потреблението на насилствените митинги по отношение на убития немец, виновността за което беше хвърлена на двама мигранти, с цел да разпалва етническо напрежение.

Томас Оперман, който е почитан член на Германската социалдемократическа партия, която е съдружен сътрудник на Меркел в ръководството, разкритикува Маасен, изтъквайки: " Ръководителят на вътрешната разследваща работа провокира комплициране сега. "

По думите на Оперман, има доказателства, че случаят е станал, добавяйки, че група социалдемократи са били нападнати от хулигани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР