Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи на страните от

...
Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи на страните от
Коментари Харесай

ЕС предлага въвеждане на обща система на експресно тестване за COVID-19

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи на страните от Европейски Съюз да унифицират системата за тестване за COVID-19, по-специално да употребяват експресни проби за бързо идентифициране и уединяване на носителите на вируса.

" В момента откривателите създават бързи проби, по-специално въз основа на разбор на слюнката, които би трябвало да оказват помощ на управляващите да разпознават по-бързо инфектираните и да ги изолират по-бързо ", сподели ръководителят на Европейския съвет в ефира на радиостанция RTL.

Затварянето на границите в границите на Европейски Съюз няма да помогне за справяне с втората вълна на ковид в Европа, сподели той. „ Изправени сме пред мощна втора вълна на вируса, макар че не всичко е известно за самия вирус и загадките остават ", сподели Мишел.

Той означи, че доста страни от Европейски Съюз преглеждат сюжет за наново блокиране - нова обща самоизолация. " Но това ще има съществени стопански, обществени и психически последствия ", предизвести Мишел.

Според него опция на това може да бъде внедряването на ефикасна система за тестване на общоевропейско равнище. За това, съгласно ръководителя на Европейския съвет, е належащо „ да има бързи проби, които не изискват такова логистично изпитание и дълъг интервал на изчакване ".

Мишел добави, че на идната в четвъртък видеоконференция на европейските водачи се възнамерява да се разиска унифицирането на тестванията за COVID-19 и координацията в тази област, както и въпросите за бъдещата имунизация.

Мишел също означи, че доста европейски водачи са съгласни, че общоевропейската система за тестване може да бъде по-ефективна от националната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР