Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов се срещна с посланика на Северна Македония в ЕС след нападението над Християн Пендиков

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов организира среща с посланика на Северна Македония в Европейския съюз Зулфи Исмаили в Брюксел.

Двамата разискаха нападението над българина Христиан Пендиков, който беше пребит на 19-и януари вечерта в Охрид. Пендиков получи тежки контузии и сега се лекува във ВМА-София.

„ Пред дипломат Исмаили подчертах, че социалистите са изключително чувствителни към всички закононарушения от ненавист. Подобни тежки произшествия саботират работата на политиците от двете страни на границата и забавят процеса на интеграция и другарство сред нашите две страни “, сподели Витанов.

Зулфи Исмаили увери, че държавното управление на Северна Македония също осъжда нападението над Християн Пендиков.

Петър Витанов заяви, че Делегацията на българските социалисти ще упорства случаят от Охрид да влезе в годишния отчет по разширението. Българските евродепутати ще насочат въпроси към Европейската комисия и Европейския съвет -какво ще подхващат против сходни актове на принуждение към българите в Република Северна Македония.

„ Политиците сами сътвориха такива публични настроения, на които сега стават жертва “, означи още Витанов.

По време на срещата беше разисквана и тематиката за транспортната съгласуваност сред двете страни и в частност Коридор номер 8. Този стратегически план е значим за двете страни и ще способства за икономическата интеграция.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР