Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров съобщи за смъртта на 23

...
Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров съобщи за смъртта на 23
Коментари Харесай

Десетки чеченски окупатори убити и ранени при украински обстрел в Херсон

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви за гибелта на 23 и раняването на 58 чеченски бойци в региона на Херсон вследствие на обстрел.

„ Много хора знаят, че при започване на тази седмица една от чеченските елементи беше обстрелвана. Това се случи в региона на Херсон. Всички избавителни работи на мястото са приключени и има финален лист на починалите и ранените. 23 бойци починаха и 58 са ранени. Четирима от тях са тежко ранени ” – написа Кадиров в канала на Telegram.

Кадиров е един от критиците на метода, по който военното министерство води бойните дейности в Украйна. Той даже счита за позволена използването на тактическо нуклеарно оръжие. В тирада в четвъртък обаче съветският президент Путин съобщи, че това не е належащо даже от военна позиция.

След речта Съединени американски щати не престават да считат, че стратегическите цели на Русия в Украйна не са се трансформирали, макар че във военно отношение нейните въоръжени сили са съсредоточили интервенции в Донбас и в южната част на страната.

Това мнение изрази на брифинг за публицисти координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, запитан от публицист дали Белият дом счита, че думите на съветския президент Владимир Путин по отношение на дилемите на специфичната военна интервенция може да значат промени в задачите на Русия.

Пред Валдайския конгрес съветският президент дефинира главната цел на военната интервенция като помощ за Донбас, само че не разкри съответните проекти на Генералния щаб.

„ Не считаме, че стратегическите цели на Путин са се трансформирали “, сподели Кърби. „ Военно, да, съветските войски са съсредоточени основно в Донбас и на юг. Така че от оперативна позиция те се концентрираха върху Донбас и на юг. ”

По думите му по фронта в Донбас огромна смяна не се вижда, “руснаците и украинците не престават да се бият на същите места, както го вършиха преди няколко дни ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР