Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров публикува видеопослание, в което призовава

...
Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров публикува видеопослание, в което призовава
Коментари Харесай

Кадиров подкрепи Палестина и предложи „чеченски миротворци“ за Близкия изток

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров разгласява видеопослание, в което приканва интернационалната общественост да се " намеси и да предотврати " по-нататъшна ескалация в Близкия изток след нападението от бойците на " Хамас " против Израел, заяви „ Киев пост “.

В посланието си Кадиров показва взаимност с Палестина. Той прикани водачите на мюсюлманските страни да образуват коалиция.

" Обръщам се към водачите на мюсюлманските страни - създайте коалиция и наградите тези, които наричате другари, Европа и целия Запад, да не бомбардират цивилни под претекст, че унищожават бойци " , съобщи Кадиров.

" Ние поддържаме Палестина. И сме срещу тази война, която, за разлика от други спорове, може да прерасне в освен това ", добави чеченският водач.

Chechnya chief Ramzan Kadyrov announced
I am ready to send Chechen troops to Baitul Muqaddas and Gaza

“We fully support the actions of Palestine. Their lands were once taken away by Israel

— Mazhar Khan (@mazharkhanDBD)
Освен това той предложи да разположи чеченски елементи като евентуални миротворци, подготвени да " възстановят реда " и да " противодействат на всевъзможни деструктивни детайли " в Близкия изток.

На 7 октомври израелските територии бяха подложени на забележителен ракетен обстрел от Ивицата Газа, като въоръжени бойци на " Хамас " проникнаха в южната част на Израел. В отговор Израелските отбранителни сили започнаха интервенция " Железни мечове ", като започнаха ответни дейности против Ивицата Газа.

На 8 октомври израелското държавно управление разгласи военно състояние за първи път от 1973 година насам.

Вследствие на това на 9 октомври Израелските отбранителни сили оповестиха, че сполучливо са възстановили контрола си над всички общини, граничещи с Ивицата Газа.

По последни данни не по-малко от 900 израелци са починали, а други 2400 са били ранени вследствие на офанзивата на " Хамас ".

Властите в палестинските територии оповестяват за 560 жертви и 2700 ранени в Ивицата Газа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР