Ръководителят на британското разузнаване MI6 Ричард Мур изрази благодарност на

...
Ръководителят на британското разузнаване MI6 Ричард Мур изрази благодарност на
Коментари Харесай

Шефът на MI6 се подигра на Русия за популяризиране на видео на британското разузнаване

Ръководителят на английското разузнаване MI6 Ричард Мур изрази признателност на публицистите от съветския Първи канал (RF) за това, че каналът излъчи неговата тирада. В нея политикът прикани всички руснаци, които са недоволни от политиката на управляващите, да сътрудничат на английското разузнаване.

Според Асошиейтед прес през юли тази година Мур призовал руснаците, които са изправени пред „ корупция, вътрешни разправии и безчувствената непросветеност на своите водачи “, да работят с английското разузнаване. През септември Канал 1 пусна стратегия за Мур, в това число видеото с неговия апел в едночасовото шоу.

Автор на материалите и изданието е Мария Бутина, 35-годишна журналистка, наказана в Съединени американски щати. Американските управляващи я признаха за непознат сътрудник и я депортираха през 2019 година Изданието напомня, че сега Бутина е станала народен представител от " Единна Русия ".

Мур разгласява реакцията си към записа в обществената мрежа на 11 декември. Той изясни, че малкия екран е съумяла да извърши задачата, над която английското разузнаване си е блъскало главата. А точно по какъв начин да предадат апела на целевата публика в Руската федерация.

„ Мислехме по какъв начин най-добре да разпространим моето обръщение до целевата публика в Русия. Не чакахме помощ от съветски държавни медии. Благодаря хора! Рядко се случва да мога да ретуитвам!, подигра се Мур.

Медиите показват, че диалогът на Мур е бил изработен в Прага. В него политикът уточни още, че все по-често руснаците се обръщат към английския департамент поради спора в Украйна.

„ Вратите на Англия са постоянно отворени “, сподели той тогава.

Американски публицисти споделиха, че в своето изказване Мура Бутина го е обвинила в „ евтини способи за рекрутиране “, изразявайки подозрения, че руснаците ще се заловен на такава безсрамна провокация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР