Ръководителят на Административната дирекция в БНР Милен Митев ще бъде

...
Ръководителят на Административната дирекция в БНР Милен Митев ще бъде
Коментари Харесай

Милен Митев застава начело на БНР до избора на нов директор |

Ръководителят на Административната дирекция в БНР Милен Митев ще бъде назначен за изпълняващ длъжността общоприет шеф на Радиото.

Съветът за електронни медии ще прегледа през днешния ден оставката на генералния шеф Андон Балтаков, който разгласи, че по  " надълбоко персонални претекстове " прекратява мандата си, считано от 6 август. Пълният му мандат трябваше да завърши през януари 2023 година

Още през днешния ден регулаторът ще назначи Митев, който се е съгласил да поеме поста до осъществяване на конкурс за нов началник на БНР. По закон, Съвет за електронни медии има тримесечен период да назначи нов общоприет шеф.

Първоначално Съвет за електронни медии предложения за и.д. шефове Силвия Великова и Петър Волгин като две от знаковите за Радиото лица, само че и двамата отхвърлиха.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година Завършил е „ Право “ в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. Започва работа в БНР през 2009 година като юрист. Притежава опит в региона на закрилата на авторски и сродни права, публичните поръчки, медийното, трудовото и административното право, ръководството на имущество и присъединяване в европейски планове и стратегии. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия.

От август 2018 година до юли 2019 година е шеф на Дирекция „ Правна и човешки запаси “ на Българското национално радио. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция - първо като основен юрист, а по-късно и като основен секретар. От 1 април 2020 година е шеф на Административна дирекция на БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР