Ръководителката на германската консервативна партия, смятана за наследничка на канцлерката

...
Ръководителката на германската консервативна партия, смятана за наследничка на канцлерката
Коментари Харесай

Крамп-Каренбауер отговори на плана за Европа на Макрон

Ръководителката на немската консервативна партия, считана за наследничка на канцлерката Ангела Меркел, показа проект за Европа, отговарящ на вижданията за сигурността на френския президент Еманюел Макрон, само че различаващ се в обществен проект.

Лидерката на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер отвръща на проекта за Европа на Макрон в публикация за утрешния брой на в. " Велт ам зонтанг ", представена от Франс прес.

" Нашата Европа би трябвало да стане по-силна " в свят, подкопан от протекционистки и националистически пориви, написа Крамп-Каренбауер в обява под заглавие " Да се направи добре Европа ", предава Българска телеграфна агенция.

В светлината на идните европейски избори в края на май, преди няколко дни Макрон насочи апел към европейските жители, в който декларира, че би трябвало да се работи незабавно. " Той е прав ", отбелязва Крамп-Каренбауер, която от декември оглавява най-голямата партия в Германия, ХДС.

Тя показва, че желае да подсигурява основите на европейския разцвет, предлага основаването на общ пазар на банките и приканва за европейски климатичен пакт.

АКК, както я назовават в Германия, отхвърля някои френски оферти като да вземем за пример европейска минимална заплата, като предизвестява за заплахата от осъвместяване на задълженията - нещо, на което Берлин твърдо се опълчва.

По отношение на миграционната политика и сигурността та показва цялостно единодушие с Макрон, наблягайки, че на Европа са нужни сигурни външни граници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР