Ръководителите на правителствата в Шотландия и Уелс ще работят по

...
Ръководителите на правителствата в Шотландия и Уелс ще работят по
Коментари Харесай

Шотландия и Уелс заплашиха да отхвърлят закона за Брекзит

Ръководителите на държавните управления в Шотландия и Уелс ще работят по обща тактика за отбрана на парламентарната си власт от Лондон. Двете страни са на мнение, че проектите за Брекзит заплашват пълномощията им, написа организация " Ройтерс ".

Уелс и Шотландия възнамеряват да отхвърлят закона, който ще " пререже " правната връзка сред Англия и Европейския съюз, когато той бъде изпратен за гласоподаване в парламентите в Кардиф и Единбург. Те се боят, че връщането на някои пълномощия от Европейски Съюз в ръцете на Лондон ще отслаби още повече властта на локално равнище.

Този ход не би имал силата на несъгласие върху процеса за Брекзит, само че ще утежни конституционалните несъгласия в страната. На процедура той ще принуди държавното управление да пренебрегва желанието на локалните управляващи, които се занимават с вътрешните проблеми на Уелс и Шотландия.

" Законът за отдръпването е нахален опит властта за взимане на решения да се централизира в Уестминстър ", обявиха министър председателите на двата района в общо изказване.

" Шотландското държавно управление прави всичко допустимо да предотврати един рисков Брекзит и да накара Англия да остане в единния пазар ", съобщи министър председателят на Шотландия Никола Стърджън, която е неприкрит съперник на напускането на Европейски Съюз.

Шотландците гласоподаваха със 62% за оставане в съюза, а уелсците – за напускането му с 52.5%. Но министър председателят на Уелс Каруин Джоунс назова дейностите на Лондон " крещящо присвояване на власт ".

Министърът за Шотландия в английското държавно управление Дейвид Мъндел твърди, че анулацията на правните връзки сред Лондон и Брюксел ще бъде преходна и в последна сметка ще усили властта на Кардиф и Единбург.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Преговорите за Брекзит (51)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР