Ръководителите на Китай започват днес четиридневно заседание, на което ще

...
Ръководителите на Китай започват днес четиридневно заседание, на което ще
Коментари Харесай

Китай започва да разработва следващия си петгодишен икономически план

Ръководителите на Китай стартират през днешния ден четиридневно съвещание, на което ще бъде създаден проектът за стопанската система на страната през идните пет години и ще бъдат избрани задачите за развиване до 2035 година, осведоми ДПА.
Четиринайсетия петгодишен проект евентуално ще бъде ориентиран към икономическа самодостатъчност, софтуерни нововъведения и по-чиста околна среда.

Китай продължава да следва концепцията за така наречен двоен кръговрат, съгласно която си слага за цел да ускори икономическата си самодостатъчност и в същото време да продължи да се възползва от глобализацията.

Президентът Си Цзинпин изчете работен отчет при откриването на пленарната сесия на централния комитет на Китайската комунистическа партия, предадоха държавни медии.
Заседанието ще продължи до четвъртък, 29 октомври, само че не се чака взетите решения да бъдат оповестени до идната парламентарна сесия, която нормално се организира през март.

Заседанието ще работи на фона на засиленото напрежение по въпросите на търговията, човешките права и пандемията от ковид сред Пекин и Съединени американски щати, Австралия и други западни страни.
Докато Съединени американски щати, Европа и други елементи от света минават през втора вълна на пандемията, Китай съумя значително да овладее инфекцията, което разреши на националната стопанска система да стартира да се възвръща. Очаква се тя да се форсира до напредък от 4,9 % през третото тримесечие на годината след историческия спад от 6,8 % през първите три месеца на 2020 година и растежа от 3,2 % през второто.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР