Ръководителите на Държавните комитети за национална сигурност (ДКНС) на Киргизстан

...
Ръководителите на Държавните комитети за национална сигурност (ДКНС) на Киргизстан
Коментари Харесай

Киргизстан и Таджикистан подписаха мирно споразумение

Ръководителите на Държавните комитети за национална сигурност (ДКНС) на Киргизстан и Таджикистан подписаха протокол за стабилизиране на обстановката по границата и определяне на мир сред двете страни. Това заяви осведомителната организация Турмуш, базирайки се на ръководителя на киргизстанската организация Камчибек Ташиев, съобщи БГНЕС.

" Подписахме протокол с Таджикистан. Основната същина на протокола е да се стабилизира обстановката и да се откри мир сред двете страни, както и да се работи за споразумяване на обстановката. От киргизстанска страна го подписах аз, а от таджикска - Саймумин Ятимов, ръководител на Държавния комитет за национална сигурност (ДКНС) ", сподели Ташиев.

От 18 септември насам граничната защита на Киргизстан не е съобщила за нови произшествия. Служителите на правоприлагащите органи на двете страни започнаха взаимни патрули по пътния сектор, който минава около границата. Киргизките управляващи са евакуирали към 140 000 жители. От киргизстанска страна са убити 59 души, а над 160 са ранени. На 19 септември Киргизстан разгласи народен печал.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР