Ръководителите на американските компании Apple и Google Тим Кук и

...
Ръководителите на американските компании Apple и Google Тим Кук и
Коментари Харесай

Apple и Google разочаровани от решението на Тръмп за трудовите мигранти

Ръководителите на американските компании Apple и Гугъл Тим Кук и Сундар Пичаи показаха страдание от решението на Доналд Тръмп да прекрати издаването на няколко категории работни визи.
„ Тази нация от имигранти, както и Apple, постоянно е черпела сили от нашето разнообразие и вяра от неизменимото заричане за американската фантазия. Без тях няма подем. Дълбоко съм отчаян от тази заповед ”, написа Кук в формалния си акаунт в Twitter.
Пичаи акцентира, че „ имиграцията има огромен принос за икономическия триумф на Америка, трансформирайки я в световен водач в софтуерно отношение, а компания Гугъл – в това, което е през днешния ден ”. Той добави, че е „ отчаян от днешната разгласа ”, а компанията „ ще продължава да поддържа имигрантите и да работи върху разширението на опциите за всеки ”.
Президентът на Microsoft Брад Смит също разяснява, че „ в този момент не е моментът да се откъсва нацията от гениите по света и да се основава възприятие на неустановеност и паника ”. Според него „ имигрантите играят значима роля ” в компанията и „ поддържат значима инфраструктура в страната ”.
По-рано с рецензия по отношение на решението за работните визи излезе и колосът Twitter, като съобщи, че решението на Вашингтон е недалновидно и подкопава икономическата мощност на Съединените щати. Критика по отношение на решението насочи и Илън Мъск.
БГНЕС напомня, че в понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че ще удължи възбраната работни визи за Съединени американски щати до края на годината и ще я разшири и ще включи в нея H1-B визите, употребявани необятно в софтуерната промишленост.
Очакванията са този ход да освободи 525 000 работни места, което ще понижи високия % на безработица, породен от пандемията от ковид.
„ Президентът Тръмп е решен да върне работните места на американците допустимо най-бързо ”, съобщи неизвестен почитан чиновник на администрацията.
Новата заповед ще разшири възбраната до края на 2020 година и ще включва H1-B визи, предоставяни годишно на 85 000 служащи със специфични умения, доста от които се причисляват към американската софтуерна промишленост.
Заповедта ще обгръща и множеството J визи, които се издават на учени и откриватели, както и L визи, употребявани от фирмите за пренасяне на служащи, основани в чужбина, в техните офиси в Съединени американски щати.
Заповедта е нужна като отговор на възходящата безработица, която е резултат от блокадите поради COVID-19.
Подчертава се, че замразяването на визите H1-B е краткотрайно, до момента в който програмата се преструктурира - от годишната лотария, която зарежда със експерти Силиконовата котловина, до система, която дава преимущество на тези задгранични служащи с най-големи умения и стойност.
Тръмп „ ще даде приоритет на тези служащи, на които се оферират най-високи заплати ”, като знак, че те могат да прибавят повече стойност към американската стопанска система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР