Ръководителите на 54 от общо 55 африкански страни взеха решение

...
Ръководителите на 54 от общо 55 африкански страни взеха решение
Коментари Харесай

Африка вече има зона за свободна търговия на континента

Ръководителите на 54 от общо 55 африкански страни взеха решение да се сътвори Зоната за свободна континентална търговия в Африка (ЗСКТА), оповестяват международните организации. Централата на тази организация ще бъде в столицата на Гана - Акра, а този пазар би трябвало да проработи от 1 юли 2020 година. Само Еритрея не подписа съглашението, само че разгласи, че счита да го направи.

Всичко това се случи на среща на високо ниво в нигерската столица Ниамей, в която участваха близо 4500 делегати и посетители, измежду които 32 държавни водачи и над стотина министри. Този план се дефинира като стъпка към мира и просперитета на Африка, съобщи Франс прес.
"Влизането в действие на ЗСКТА е най-важното събитие в живота на нашия континент от основаването на Организацията за африканско единение през 1963 година и последвалото му превръщане в Африкански съюз ", съобщи при откриването на срещата на високо ниво президентът на Нигер Махамаду Исуфу, един от основните основатели на зоната.
Ако зоната за свободна търговия проработи, тя ще сплоти в обединен пазар 1.3 милиарда африканци и ще сътвори стопански блок за 4.3 трилиона $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР