Ръководители в сектора на социалните услуги, профсъюзите и депутати от

...
Ръководители в сектора на социалните услуги, профсъюзите и депутати от
Коментари Харесай

Обвиниха Борис Джонсън, че бяга от отговорност за високата смъртност в домовете за възрастни

Ръководители в бранша на обществените услуги, профсъюзите и депутати от опозицията засипаха с рецензии Борис Джонсън. Причина за това станаха изказванието на английския министър председател, че виновността за огромния брой смъртни случаи от COVID-19 в домовете за възрастни е на шефовете разум, които не са организирали добре работата в тях, съобщи Българска телеграфна агенция.
Според опозицията изявлението, че "многото жертви от ковид в домовете за обществени грижи се дължи на това, че те не следват процедурите по време на пандемията " съставлява прекачване на отговорността върху хора, които са изоставени от държавното управление.
Официалните данни сочат, че все още към 20 000 жители на домове за обществени грижи в Обединеното кралство са умряли от COVID-19.
Директорът на националното опазване на здравето в Англия Саймън Стивънс прикани за незабавни промени в обществените грижи и сподели, че държавното управление би трябвало да обезпечи качествено обслужване в дълготраен проект.
Борис Джонсън е склонен да финансира бранша, само че съгласно него той би трябвало да бъде по-добре проведен. Премиерът е неудовлетворен от това, че "прекалено доста домове не са съблюдавали както би трябвало процедурите след експлоадирането на пандемията ".
Именно тази теза на Джонсън разгневи ръководители в сектора, профсъюзите и депутати от опозицията. Те упрекнаха министър председател министъра в опит да трансферира в друга посока виновността за несвършената от държавното управление работа.
Министърът в сянка, отговарящ за обществените грижи, Лиз Кендал съобщи за Би Би Си, че служащите в сектора са били изоставени на произвола от държавното управление и че опитът на премиера да каже на домовете, че виновността е тяхна е "поредното проваляне на управляващите ".
В отговор по-късно държавен представител съобщи, че "домовете за обществени грижи са свършили брилянтна работа при доста сложни условия ". Изказването бе признато от опозицията като опит на властта да успокои напрежението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР