Ръководеният от републиканци щат Флорида се очаква да забрани преподаването

...
Ръководеният от републиканци щат Флорида се очаква да забрани преподаването
Коментари Харесай

Флорида разширява забрана за преподаване на сексуална ориентация и полова идентичност

Ръководеният от републиканци щат Флорида се чака да забрани преподаването на тематики като полова ориентировка и полова еднаквост във всички класове в учебно заведение, като по този метод ще се разшири действието на противоречив закон, който Белият дом осъди през вчерашния ден като " напълно неправилен ", съобщи Агенция Франс Прес.

 

Разширяването на рестриктивните мерки върху полемики по ЛГБТ-теми, наименуван от критиците закона " Не казвай гей ", идва на фона на предстоящо кандидатиране на губернатора на Флорида Рон ДеСантис за президент на Съединени американски щати.

 

Новото предписание ще бъде подложено на избор в Борда по обучение на 19 април, откакто към този момент бе утвърдено от Департамента по обучение. И двете институции са ръководени от назначения на ДеСантис, а законодателно утвърждение не е належащо, оповестяват локални медии.

 

Ако бъде утвърдено, на учителите ще бъде неразрешено " съзнателно " преподаване на тематики, свързани със половата ориентировка или половата еднаквост на възпитаници от четвърти до последния клас в гимназията.

 

Миналогодишната самодейност се отнасяше единствено за интервала от детската градина до 3 клас.

 

" Не се заблуждавайте, това е част от обезпокоителна и рискова наклонност, която виждаме в страната, на законодателства, които са анти-ЛГБТ и анти-транс ", съобщи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР