Ръководени от републиканците американски щати планират законодателство, което да попречи

...
Коментари Харесай

"Зеленият" план на Байдън среща опозицията на някои американски щати

Ръководени от републиканците американски щати възнамеряват законодателство, което да попречи на " зелените " оферти по отношение на електрическата система на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Това е на път да обърне наклонността от последните четири години, когато законодателите в следени от демократите щати саботираха дейностите на предходния държавен глава Доналд Тръмп, парализиращи битката с климатичните промени, написа Financial Times.

Ако влязат в действие, другите законодателни начинания могат да попречат на задачите на Байдън за ограничение на въглеродните излъчвания в електрическия бранш. Именно тези цели президентът съобщи, че ще поддържа посредством оповестения предходната седмица инфраструктурен проект за 2 трлн. $.
Кой по какъв начин противодейства
В Тексас законопроект планува облагане на плановете за възобновима сила, както и по-голямо разстояние сред вятърните турбини в новите паркове. На 29 март в щата бе прокарана промяна, принуждаваща слънчевите и вятърните паркове да закупуват " заместваща сила ", която да покрива " съмненията и неустойчивостта в мрежата ". Според комерсиалната група за " чиста " сила Advanced Power Alliance това съставлява " невероятна опасност за продължаващото действие на плановете за възобновима сила в Тексас ". Но бранителите на промяната показват, че " хората не могат да управляват по кое време духа вятърът и по кое време грее слънцето, тъй че с цел да имаме една постоянна мрежа, би трябвало да се заемем с пресекливия темперамент на някои от системи за генериране на сила ".

Същевременно Индиана ще забрани на градовете и на окръзите да подписват независими съглашения за доставка на " чиста " енергия; Монтана ще подреди на общините да не таксуват въглерода; Западна Вирджиния ще изисква от производителите на сила да показват проекти, гарантиращи, че техните доставки ще поддържат нивата от 2019 година, достигани посредством въглищата.

Едно от предизборните обещания на Байдън бе унищожаване на въглерода от производството на електричество до 2035 година Чрез федерални енергийни политики, екологични регулации, финансиране на проучванията и даване на дотации американското държавно управление може да насочи електрическия бранш към тази цел. Но комуналните услуги главно са контролирани от щатите, а не от Белия дом, което слага енергийното бъдеще на страната в ръцете на щатските управляващи.
Обръщане на наклонността
Доскоро в Съединени американски щати се наблюдаваше противоположната наклонност. В интервала 2017 - 2020 година повече от 10 ръководени от демократите щати като Ню Йорк, Вирджиния, Вашингтон и Калифорния въвеждаха " зелени " цели, които бяха в контраст на политиките на Тръмп. " Наблюдавахме по какъв начин дерегулациите на Тръмп насърчаваха напъните за декарбонизация на някои щати и нарекохме това " рикошет в резултат на отменянето на климатичните политики ". А в този момент виждаме противоположното нещо, което назоваваме " враждебната реакция против Байдън ", коменитра Тимъти Фокс, вицепрезидент на ClearView Energy Partners.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР