Ракетна атака от йеменските бунтовници хути нанесе щети на Cyclades,

...
Ракетна атака от йеменските бунтовници хути нанесе щети на Cyclades,
Коментари Харесай

Гръцки кораб е ударен от ракета на хусите в Червено море

Ракетна офанзива от йеменските бунтовници хути нанесе вреди на Cyclades, транспортен съд за насипни товари, плаващ под флага на Малта и притежаван от Гърция, в Червено море в понеделник, оповестиха управляващите, последното нахлуване в акцията им против корабоплаването по основния морски маршрут, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

Атаката е осъществена край крайбрежията на Мока, Йемен, заяви Центърът за морски търговски интервенции на Обединеното кралство. Корабът е бил развален при офанзивата, сподели UKMTO, макар че екипажът му е в сигурност и се е насочил към идващото си пристанище. Агенцията прикани корабите да бъдат деликатни в региона.

Имало е „ детонация в непосредствена непосредственост до търговски транспортен съд “, сподели UKMTO. „ Съобщено е, че корабът и екипажът са безвредни. “

Военните смъкнаха поотделно дрон по траекторията на полета към USS Philippine Sea и USS Laboon, оповестиха военните във вторник.

Военен представител на хутите Бриг. Генерал Яхя Сари пое отговорността за нападението против Цикладите и насочването към военните кораби на Съединени американски щати в изказване рано във вторник.

Междувременно в понеделник италианското министерство на защитата заяви, че неговата фрегата Virgino Fasan е свалила безпилотен аероплан на Хути тази заран покрай пролива Баб ел-Мандеб сред Червено море и Аденския залив.

„ Ракета избухна във водата наоколо до ескортирания транспортен съд, причинявайки единствено незначителни повърхностни вреди “, сподели италианското министерство на защитата, без да разпознава комерсиалния транспортен съд, който е ескортиран. „ Фрегатата Fasan и предпазеният търговски транспортен съд не престават своя маршрут на юг, както е планувано, с цел да излязат от Червено море. “

Сари не призна това нахлуване, макар че твърдеше, че хусите също са атакували транспортен съд в Индийския океан. Няма неотложен отчет или доказателства в поддръжка на това изказване.

Хусите настояват, че офанзивите им против кораби в Червено море и Аденския залив имат за цел да окажат напън върху Израел да приключи войната си против Хамас в Газа, която умъртви повече от 34 000 палестинци там. Войната стартира, откакто екстремисти, ръководени от Хамас, нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души и вземайки към 250 други за заложници.

Хусите са подхванали повече от 50 офанзиви против кораби, заловиха един транспортен съд и потопиха различен от ноември, съгласно морската администрация на Съединени американски щати.

Атаките на хутите понижиха през последните седмици, защото бунтовниците бяха ориентирани към водена от Съединени американски щати акция за въздушни удари в Йемен. Корабоплаването през Червено море и Аденския залив е намаляло заради опасността.

Американски чиновници спекулират, че бунтовниците може да изчерпват оръжията си вследствие на водената от Съединени американски щати акция против тях и откакто са стреляли непрекъснато с дронове и ракети в продължение на месеци. Бунтовниците обаче възобновиха офанзивите си през последната седмица. Рано сутринта в неделя американската войска смъкна пет дрона във въздуха над Червено море, заяви централното командване.

Дроновете „ показаха непосредствена опасност за американските, съдружните и комерсиалните кораби в района “, се споделя в изказване на Централното командване.

В събота хусите обявиха, че са свалили още един от безпилотните самолети MQ-9 Reaper на американската войска, излъчвайки фрагменти от елементи, които подхождат на известни елементи от безпилотния аероплан. Лейтенант-полковник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Брайън Дж. Макгари, представител на Министерството на защитата, призна пред Асошиейтед прес в събота, че „ дрон MQ-9 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати се е разрушил в Йемен “. Той сподели, че тече следствие, без да даде повече детайлности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР