Ракети, изстреляни от режима на Башар Асад, убиха най-малко 13

...
Ракети, изстреляни от режима на Башар Асад, убиха най-малко 13
Коментари Харесай

Ужасът в Сирия продължава! Силите на Асад убиха цивилни

Ракети, изстреляни от режима на Башар Асад, убиха минимум 13 цивилни в Източна Гута, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на информация на Сирийската обсерватория за правата на индивида.

Нападението е осъществено в град Дума, намиращ се в анклава покрай столицата Дамаск. Сред починалите има три деца. Началникът на мониторинговата група Рами Абдел Рахман съобщи, че държавните сили са стреляли с ракети.

През миналите дни напрежението в Източна Гута ескалира. Само за две денонощия бяха убити 250 души, а измежду починалите има доста дами и деца. Организация на обединените нации изрази угриженост за протичащото се в региона и прикани за преустановяване на огъня.

Междувременно представителят на съветското президентство Дмитрий Песков съобщи, че за ситуацията в бунтовническия анклав Източна Гута носят отговорност тези, които поддържат намиращите се там терористи, а не Русия и сътрудниците й, които се борят с тези терористи, съобщи ТАСС.

„ Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, защото те водят непримирима битка на терен против терористите в Сирия ", съобщи Песков в отговор на обвиняванията от страна на Съединени американски щати към Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР