Ракът на простатата е болестно състояние, една от най-разпространените форми

...
Ракът на простатата е болестно състояние, една от най-разпространените форми
Коментари Харесай

Ето кой е най-застрашен от рак на простатата

Ракът на простатата е болестно положение, една от най-разпространените форми на рак измежду мъжете. На този тип рак се падат към 9% от смъртните случаи при заболелите от рак мъже.

Според лекарите урологичните проблеми - да вземем за пример еректилната дисфункция - постоянно се появяват на фона на други нарушавания в организма. Това може да бъде диабет, неврологични и кардиологични болести.

Основният рисков фактор за рак на простатата е възрастта, тъй че всички мъже след 50 години би трябвало да посетят уролог и да следят туморния маркер на PSA (простатен характерен антиген). Tова сподели основният доктор на клиничната болница " Свети Лука " в Санкт Петербург Сергей Попов.

„ За страдание, не всички поданици знаят това и обръщат задоволително внимание на здравето си, само че един път годишно не е мъчно да преминете няколко теста и да посетите доктор “, споделят експертите.

Основният проблем в битката с рака на простатата е късното му разкриване. При първите стадии на развиване туморът е лечим елементарно, само че обстановката е, че множеството пациенти отиват при лекаря, когато нещата към този момент станат сериозни.

Така да вземем за пример в Русия през 2018 година ракът на простатата на първия стадий е диагностициран единствено при 14% от пациентите. 67% са били на втория и третия стадий, а други 19% - на последния, четвъртия.

Що се отнася до света като цяло, към 30% от мъжкото население на планетата страда от рак на простатата, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР