Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания

...
Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания
Коментари Харесай

Дигиталната мамография е най-щадящият и ефективен метод за диагностика на рак на гърдата

Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните онкологични болести при дамите в целия свят. Всяка 10-та българка има риск да развие болестта, а при ранно диагностициране шансът за цялостно изцеление е извънредно висок. По последни данни на Националния раков указател, издание 2015 година 70,3% от диагностицираните дами са в начален етап. Дигиталната мамография е най-сигурният способ за навременно и точно диагностициране и за профилактични проучвания.

ДКЦ ”Св. Панталеймон – Плевен ” дава опция за проучване с цифров мамограф от ново потомство, създаден от водеща компания за здравна инсталация. Иновативният и прецизен рентгенов способ за визуализация на млечните жлези дава детайлни резултати в действително време. Степента на облъчване е незначителна, проучването се организира бързо и щадящо за пациента. Резултатите се разчитат от висококвалифицирани експерти, минали профилирано образование за работа с апарата.

Рискът от заболяване се усилва след 35 години, като доближава своя пик при 60-64 годишните. Възрастовата границата при заболяване от рак на гърдата спада. Специалистите поучават младите майки да подхващат профилактично проучването. При цифровата мамография могат да се открият карциномни формирания, които не се записват при рутинния обзор. Диагностичната мамография е подобаваща за проучване на дамите, при които има открити признаци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР