Раждането на бебе е най-голямата радост, която може да споходи

...
Раждането на бебе е най-голямата радост, която може да споходи
Коментари Харесай

Габи отиде да роди малката Беа, но в този момент се случи нещо кошмарно...

Раждането на бебе е най-голямата наслада, която може да споходи всяка жена. Радостта за бъдещите бащи също е неземно огромна. Всяка бъдеща майка по друг метод се приготвя душевен и физически за самото раждане. Истината е, че колкото и книги и материали да са прочели бъдещите родители, колкото и видеа да са изгледали, на колкото и съвещания и образования да са ходили, същинското раждане ги изненадва изцяло, пише   jenata.blitz.bg.

Доказателство за това е и историята на 23-годишната Габи. Тя й 31-годишният й брачна половинка Тери Марлоу живеят в британския град Лонгфийлд. Нежната половинка в фамилията е инструктор по йога, а мъжът й автопатрул в града.



Когато научили, че ще стават родители двамата били извънредно щастливи. За страдание щастието им помръкнало в деня, в който Габи била призната в локалната болница, с цел да ражда.

Случилото се бе кошмарно. За малко щях да умра. По-страшното е, че и бебчето ми бе сред живота и гибелта. Реших да го споделя случилото се, с цел да предупредя бъдещите майки. Трябва да внимават, само че и не би трябвало да не помнят, че в никакъв случай не би трябвало да стопират да имат вяра в чудеса ”, споделя Габи.

23-годишната жена ходила на дълъг курс по хипнообращение. Това е техника за раждане, включваща характерни способи на дишане, които разрешават на дамата да има цялостен надзор върху тялото си и болката, която изпитва до момента в който ражда.



„ Не бях уплашена. Бях здрава. Цял живот съм упражнявала. Затова и умерено отидох в болничното заведение щом водите ми изтекоха ”, спомня си Габи.

Точно тогава обаче внезапно й прилошава и тя губи схващане.

„ Когато се разсъниха бях в операционната. Навсякъде имаше кръв. Около мен се суетяха доста доктори и сестра. Страшното е, че не знаех родила ли съм. Видях, че пъпната шнур е отрязана, само че не чувах и не виждах бебето си. Не знаех детенцето ми живо ли е или е мъртво ”, спомня си с смут дамата.

Тогава мъжът й Тери й разказал какво в действителност се е случило.

Изневиделица Габи получила емболия на амниотичната течност (AFE). Това значи, че защитната течност към бебето е влезнала в кръвта й. Освен това тя получила й сърдечен арест и изобилен кръвоизлив – изгубила била над три литра кръв, което е повече от половината кръв, която се съдържа в човешкото тяло. Освен това получила и къс „ мозъчен пристъп ”. Лекарите обяснили на фамилията, че емболията на амниотичната течност е извънредно рядко заболяване, което е невероятно да се предскаже или предотврати, само че може да се овладее, в случай че бъде хванато на време – както се е случило с Габи и бебчето й.

„ Тери ми сподели, че до момента в който съм била под анестезия са ми създали цезарово сечение и са извадили по неотложност бебчето ни. Момиченце е. Решихме да я кръстим Беа. Но по този начин и не я видях. Казаха ми, че е тежала цели осем кг, само че не реагирала по никакъв метод, защото поради случилото се с мен е получила дефицит на О2 и е погълната кръв. Прегледали я по неотложност, само че защото не са можели да създадат нищо незабавно са я транспортирали до болница в Лондон. Аз пък останах 14 дни в болничното заведение в родния ми град и по този начин не видях бебчето ми. Тери обаче пътуваше всеки ден при нея и при мен ”, спомня си Габи.

Веднага, откакто била изписана отишла в Лондон, с цел да види най-сетне бебето си.

Бе превъзходна. Казаха ми, че в началото е имало заплаха да не оживее. Имали са и опасения, че може да получи мозъчно увреждане. За да го предотвратят са я сложили в специфична камера, в която охлаждали телцето й от естествените 37 ° до 33 °. Всичко това е траяло 72 часа, а по-късно била в кувьоз. След още две седмици я изписаха жива и здрава. Сега Беа е на съвсем три месеца и Габи. Имаме шанса и двете да сме живи и изцяло здрави. У дома сме и тримата сме доста щастливи ”, споделя Габи.





Тя описа историята си, с цел да вдъхне религия на всички майки, които минават през сложен миг по време на бременността си, раждането или самото развъждане на бебчето си. 



„ Никога, но в никакъв случай не губете религия. Има положителни лекари, а и силата на майчината обич и позитивно мислене са неограничени. Никога не се отчайвайте ”, декларира в умозаключение 23-годипната майка.







 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР