Рафаела Пимента, която е агент на Ерлинг Холанд, счита нападателя

...
Рафаела Пимента, която е агент на Ерлинг Холанд, счита нападателя
Коментари Харесай

Мениджърът на Холанд определи цената му и обясни защо е толкова висока

Рафаела Пимента, която е сътрудник на Ерлинг Холанд, смята нападателя за съвсем скъп. “Според мен той коства 1 милиарда евро ”, безапелационна беше тя в изявление за испанския вестник “Ас ”.

“Сключихме договорка за Пол Погба за 80 млн. и всички споделиха: “Това е необикновено ”! - изясни бразилският управител. - Днес към този момент мнозина костват толкоз. Най-скъпият трансфер е на Неймар - 222 млн. Числата обаче се трансформират и по тази причина мисля, че Холанд коства 1 милиарда Вероятно никой няма да заплати толкоз, само че това е цената му поради капацитета, с който той разполага при идването си в Манчестър Сити. С него вървят почитатели, голове, достижения, професионализъм, цифрово наличие, популярност, спонсори… Ако съберем всичко това, стигаме до цената. В реалност обаче цената на един играч се дефинира от клуба му. Наясно съм, че никой няма да заплати примерно 700 млн. за един футболист, само че пък съм наясно, че цената, която Холанд прибавя с идването си в Сити, стига до цена от общо най-малко 1 милиарда ”

Пимента наследи починалия Мино Райола отпред на мениджърската им организация. Дълги години двамата работеха в екип, само че умрелият към този момент мъж беше този, който постоянно беше в центъра на вниманието.

От “Ас ” попитаха дамата дали в договора на Холанд с британския клуб има откупна уговорка, която да е дейна от лятото на 2024-та година, както се приказва. Тя обаче отхвърли да разкрие.

“Трудно ми е да отговоря на този въпрос - съобщи Пимента. - Предпочитам да не споделям нищо, тъй като по този начин е налице една тайнственост по тематиката, а това постоянно е забавно. Винаги е по-секси, нали? ”.

Тя изясни, че единствено се е запознавала с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и не го познава добре. В същото време обаче сътрудникът не скри, че се схваща чудесно с шефа на Барселона Жоан Лапорта. “Винаги съм казвала, че Лапорта няма право да желае нищо от мен, обвързвано с футбол, тъй като знае, че ще кажа “да ”, изясни тя шеговито.

Бразилският управител разяснява и еволюцията на британското състезание в очите на футболистите. “В сектора съм към този момент от 25 години. Когато първоначално предложех на някой състезател да отиде във Висшата лига, следваше отговор: “Какво неприятно съм направил? Искам в Италия или Испания ”. Днес обаче всички настояват, че фантазията им е да са в Премиър лийг. Не споделят избран клуб, а желаят в британския шампионат като цяло ”, приключи Пимента.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР