Рафаел Надал трябваше да положи сериозни усилия, за да преодолее

...
Рафаел Надал трябваше да положи сериозни усилия, за да преодолее
Коментари Харесай

Надал: Болките отново се засилват през последните няколко дни

Рафаел Надал трябваше да постави съществени старания, с цел да преодолее съпротивата на Райли Опелка и в последна сметка да се класира за четвъртфиналите на конкуренцията в Индиън Уелс, където го чака конфликт с Ник Кирьос. Изглежда обаче, че Матадора има друго надалеч по-сериозно предизвикателство пред себе си, тъй като самичък призна по какъв начин болките в региона на ходилото се усилват.

Припомняме ви, че същата тази контузия беше повода за отсъствието на Рафа от Тура през цялата втора половина от предишния сезон, като хроничното заболяване даже бе на път да заплаши кариерата на 21-кратния първенец от Шлема. Испанецът обаче се върна по свръхестествен метод на корта, а досега през сезона има 18 победи против нито едно проваляне, но очевидно болките още веднъж попречват играта на манакореца, съдейки от думите му в неговата последна конференция:

" Чувствам се почти. До един миг нещата бяха добре, само че във втория сет се утежниха и усетих болки. Все отново продължих и имах опция да търча до самия край. Честен съм, тъй като към този момент не съм на стадий от кариерата си, в който да скътвам дадени неща. Просто съм благополучен още веднъж да играя тенис. Истината е, че кракът ми ме тормози повече от естественото в последните дни. Аз обаче съм наясно с този риск и съм задължен да остана положителен, тъй като това е последният ми шампионат на твърди кортове. След това се завръщам на клея, което ще ми помогне да се усещам по-добре. Сега би трябвало да направя последно изпитание тук, надявайки се че тялото ми ще издържи. Не мисля толкоз за крайници си. На дневен ред е идващият противник и моята игра. Ако нещо се случи, то би трябвало да го приемем " - приключи някогашният номер едно.

Nadal admits he is still dealing with foot injury
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР