Рафаел Надал спечели за рекорден 11-и път Откритото първенство на

...
Рафаел Надал спечели за рекорден 11-и път Откритото първенство на
Коментари Харесай

Рафаел Надал: В кариерата си съм постигнал много повече, отколкото съм мечтал

Рафаел Надал завоюва за рекорден 11-и път Откритото състезание на Франция по тенис.
Испанецът е рекордьор по брой трофеи от еднакъв шампионат в Големия шлем измежду мъжете. След него се подрежда Роджър Федерер с осем триумфа на " Уимбълдън ".

За испанеца това в 17 купа от шампионатите от Шлема и по този индикатор той изостава само от Федерер, който има 20 трофея. Със своите 11 трофеи от " Ролан Гарос " Надал се изравни с Маргарет Корт, която е печелила 11 пъти Откритото състезание на Австралия.

" В кариерата си съм постигнал доста повече, в сравнение с съм мечтал. Трудно ми е да опиша тъкмо какво усещам сега. Всичко е доста прочувствено ", сподели Надал на конференцията след финала, в който победи Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:3, 6:2.

Witness history.

Congratulations on Roland-Garros title No.11 @RafaelNadal!#RG18 pic.twitter.com/Pzorl5PnZj
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 10, 2018 " Добавих още една купа от Големия шлем. 17 е невероятна цифра. Чувствам се доста благополучен от всички неща, които ми се случиха. Наслаждавам се на момента. Победата тук след целия сезон на червени кортове е доста прочувствена и е нещо, което ми дава успокоение и убеденост, с цел да продължа ", добави той.

" Ако ми бяха споделили преди седем или осем години, че ще бъда тук на 32 години с този трофей в ръцете си, щях да ви кажа че е невероятно. Но ето, че се случи. Не съм обезпокоен за бъдещето. Винаги споделям едно - тенисът е значима част от живота ми, без подозрение, само че не е всичко ", сподели още испанецът.

" Ако нямате предпочитание да се усъвършенствате, не разбирате спорта, тъй като спортът постоянно е за възстановяване, това е смисъла на спорта. Няма ограничаване, в никакъв случай не знаеш къде е границата ", съобщи Надал.

Испанецът добави, че " няма фикс концепцията " да преследва достиженията на Роджър Федерер.

" Никога не мисля прекомерно за тези неща. Това не пречи да имам своите упоритости, само че не съм обаче захласнат от тези числа. Не ме вълнува дали някой има повече пари от мен, или по-голяма къща. Щастлив съм от нещата, които са ми се случили. Разбира се, че ще се веселя да имам 20 трофея като Роджър в бъдеще. Честно казано обаче, не го мисля. Искам да печеля още ", разяснява Рафаел Надал.

Испанецът ще открие сезона на трева на шампионата " Куинс Клъб " в Лондон на 18 юни, а по-късно ще взе участие на " Уимбълдън ", който стартира на 2 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР